Netflix snad do konce roku bude možné sledovat offline

vydáno 8. 8. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Amazon Prime, Comcast, Netflix, offline video, streaming

Provozovatel online streamovací služby Netflix by již brzy mohl konečně nabídnout možnost sledování videa offline.

Netflix prý pracuje na funkci „download-and-go“, kterou již na americkém trhu nabízejí Amazon a Comcast. Na rozdíl od nich však Netflix (ačkoliv teprve od loňska) funguje globálně, a proto bychom se novinky teoreticky mohli dočkat i u nás.

S informací přišla jako první společnost LightReading, která cituje provozního šéfa společnosti Penthera, společnosti fungující v oblasti mobilního videa, a analytika Frost & Sullivan. V komunitě streamováného videa jde prý o něco jako veřejné tajemství. Mluvčí Netflixu řekl LightReadingu, že „v tuto chvíli nemají co dodat.“

Netflix v oblasti sledování offline videa dosud neměl příliš jasno – když tuto funkci začal v loňském roce nabízet konkurenční Amazon Prime, byl Netflix skeptický. Jeho provozní ředitel Neil Hunt pak v září řekl, že Netflix neměl příliš velký zájem na offline videu, protože uživatelé podle něj nemohli zvládnout komplexnost všech možností výběru. „Nebyl si jistý,“ že lidé mají zájem procházet všechny možnosti v Netflixu a stáhnout si to, co chtějí – což je dost slabý argument.

Výkonný šéf Netflixu Reed Hastings však při květnovém vyhlašování hospodářských výsledků řekl, že by si jeho společnost měla ohledně modelu offline videa „udržet otevřenou mysl,“ což dále potvrzuje, že spekulace nemusejí být daleko od pravdy.

Zdroj: Gizmodo

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře