NETGEAR Stora - jednoduchost, obří kapacita i skvělá cena

vydáno 21. 10. 2009 | autor NETGEAR | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software | 1 komentář

Tagy: Blackberry, Digital Living Network Alliance, DLNA, Facebook, IDC, iPhone, Linux, Mac, Mac OS X, MS2110, NAS, NETGEAR, PlayStation 3, PS3, ReadyNAS, Stora, Windows, Xbox 360

NETGEAR - logo

Společnost NETGEAR, Inc., celosvětový dodavatel technologicky inovativních značkových síťových řešení a díky řadě ReadyNAS přední výrobce síťových úložišť na trhu firemních a profesionálních zákazníků, dnes představila novinku NETGEAR Stora.

Nové, snadno použitelné síťové datové úložiště (NAS) pro domácí média umožňuje snadno ukládat fotky, hudbu, filmy či další soubory na jediné místo a používat je na téměř všech síťových zařízeních.

Díky jednoduchému uživatelskému rozhraní navrženému i pro začínající uživatele, kteří nejsou technicky založení, umožňuje Stora zákazníkům snadno sdílet fotky a videa s přáteli, aniž by ztráceli čas jejich odesíláním na internetové stránky nebo e-mailem.

Přes intuitivní uživatelské rozhraní na webu www.MyStora.com mohou uživatelé a jimi vybraní přátelé a příbuzní vzdáleně přistupovat k multimediálním souborům z jakéhokoli zařízení připojeného k internetu, jako jsou například notebooky, osobní počítače či chytré telefony.

„Jsme přesvědčeni, že Stora je nejlepším příkladem nové generace úložných zařízení pro domácí uživatele,“ řekl Drew Meyer, ředitel marketingu obchodní jednotky pro síťová úložiště ve společnosti NETGEAR.

„Společnost NETGEAR se již díky řadě ReadyNAS prosadila na trhu firemních a profesionálních zákazníků, ale Stora je platformou pro každého. Přináší funkce, které dnes uživatelé potřebují, v přívětivém uživatelském prostředí a za minimální cenu. Umožňuje jim i jejich přátelům přistupovat k médiím kdykoli a kdekoli – dokonce i z chytrých mobilních telefonů. Stora nastavuje na trhu síťových úložišť pro domácí uživatele novou laťku pro všechny výrobce.“

Řešení pro nejširší skupinu uživatelů

Zařízení NETGEAR Stora je kompatibilní se systémy Mac, PC a Linux a shromažďuje hudbu, filmy, fotky i další soubory v srdci domácí sítě, na jediném bezpečném místě. Díky vzdálenému přístupu přes www.MyStora.com umožňuje Stora sdílení souborů, poslech hudby, sledování filmů či třeba prohlížení fotek napříč různými platformami z jakéhokoli zařízení připojeného k internetu.

Kromě sdílení souborů přes web mohou uživatelé také sdílet fotky, videa a soubory mezi počítači a přehrávači digitálních médií v domácnosti.

NETGEAR Stora MS2110

Stora dokáže shromažďovat hudební sbírky uživatelů a přehrávat hudbu prostřednictvím iTunes. Rovněž nabízí automatickou integraci obsahu do vzdálených fotorámečků a sociálních sítí typu Facebook.

Stora může rovněž distribuovat obsah na jiná zařízení v domácí síti, jako jsou fotorámečky podporující standard Digital Living Network Alliance (DLNA), herní konzole Xbox 360 a PlayStation 3 či mobilní telefony iPhone a Blackberry.

Díky dvěma standardním pozicím pro pevné disky, které automaticky zrcadlí data, nabízí Stora ochranu ve stylu plug-and-play pro zabezpečení cenných dat. Uživatelé mohou druhý disk jednoduše přidat za chodu, bez jakýchkoli podpůrných nástrojů či složitých nastavení. Stora přináší rovněž nástroje pro automatické zálohování v systémech PC a Mac, takže obsah jednotlivých systémů je pravidelně a spolehlivě ukládán.

„Při snaze o správu digitálního obsahu mezi různými digitálními zařízeními v domácnosti i mimo ně čelí dnes zákazníci řadě problémů,“ řekl David Reinsel, viceprezident pro výzkum ukládání dat a polovodičů ve společnosti IDC.

„Osobní úložná zařízení dosud dokázala poskytnout spolehlivou úložnou kapacitu a ochranu dat v domácnosti, ale ne vždy byla data dostupná prostřednictvím vzdáleného přístupu nebo mezi různými zařízeními. NETGEAR Stora ovšem i tyto problémy zákazníků spolehlivě řeší.“

Zařízení NETGEAR Stora s modelovým označením MS2110 je standardně dodáváno s pevným diskem o kapacitě 1 TB a volnou pozicí pro druhý disk, který lze využít pro zrcadlení dat. Na produkt se vztahuje rozšířená tříletá záruka.

NETGEAR Stora MS2110 je na českém trhu od dnešního dne oficiálně v prodeji prostřednictvím autorizovaných distributorů, resellerů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou cenu 4990 Kč bez DPH.

K přístroji je nabízena i volitelná roční prémiová služba Premium rozšiřující možnosti vzdáleného přístupu a služeb třetích stran; v ceně přístroje je zahrnuta 30denní zkušební verze, roční licenci lze dokoupit za 19,99 USD.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: NETGEAR Stora - jednoduchost, obří kapacita i ...

Vložil Anonym (bez ověření), 14. Říjen 2010 - 18:41

Obrázek uživatele Anonym

Jsem primerene zdatny odbornik pres HW a SW. Prave jsem mel moznost vyzkouset toto zarizeni. Vysledek je velmi ale velmi nedobry. Toto zarizeni vas nuti sverit nejakemu venkovnimu webu sve prihlasovaci udaje, pokud je chcete zmenit, opet je po vas vyzaduje, takze nekdo „venku“ ma neustale jasno o tom, jak se da k vasemu zarizeni z venku prihlasit (zna nazev, heslo, posledni IP WAN i LAN). Takze muze probihat kontrola vasich dat cizi osobou. Jako vyrobek je toto zarizeni primo nebezpecne, pokud nechcete otevrit svou lokalni sit cizim lidem!