Nová řada videokamer Sony Handycam

vydáno 4. 2. 2010 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: AVCHD, BIONZ, CCD, Clear Photo LCD, CMOS, CX305, CX350V, CX550V, Direct Copy, DVDirect Express, Exmor R, Golf Shot, GPS, Handycam, Highlight Playback, iAUTO, InfoLITHIUM, Intelligent Auto, LCM-HAC, LCS‑BBE, Map Index, Memory Stick PRO Duo, pevný disk, Picture Motion Browser, PMB, Quick AF, SDHC, Sony, SteadyShot, TruBlack, VCL-HGA07B, videokamera, Visual Index, VMC-UAM1 USB, VRD-MC6, VRD-MC6 DVD, VRD‑P1, XR350V, XR550V, Xtra Fine LCD

Sony - logo
  • Řada deseti modelů s flash pamětí a pěti HDD modelů
  • S širokoúhlým objektivem G™ zachytíte větší obrazovou plochu
  • Snímač Exmor R™ CMOS s dvojnásobně vyšší citlivostí, který je nyní ve standardní výbavě u všech HD modelů a u vyšších SD modelů, zajišťuje kvalitní obraz i za zhoršených světelných podmínek
  • Optický stabilizátor SteadyShot se zdokonaleným režimem Active dopřeje uživateli stabilní obraz při natáčení za chůze i při použití zoomu v extrémní poloze
  • 2× rychlejší autofokus Quick AF pro ostření za denního světla i za soumraku
  • Skvělé výsledky snadno a rychle pomocí funkce iAUTO
  • Snadné přímé kopírování na externí pevný disk bez použití počítače

Barevná a stylová řada videokamer Handycam® pro jaro 2010 oplývá pokročilými optickými technologiemi a funkcemi, které pomohou zachytit a zdokumentovat nejcennější momenty vašeho života.

Pro letošní sezónu je v nabídce deset lehkých nových kompaktních modelů Handycam®, které záznam ukládají na paměťové karty a vnitřní flash paměť pro snadné sdílení nejoblíbenějších momentů. Doplňuje je pět HDD modelů, které umožňují dlouhý čas záznamu.

Nová řada videokamer Handycam® využívá optické a technické novinky Sony k dosažení té nejlepší obrazové kvality. Ať už natáčíte video v HD rozlišení nebo pořizujete detailně prokreslené statické snímky.

Videokamera Sony Handycam HDR-CX305

Nejvyšším HD Flash a HDD modely (CX550V, XR550V, CX350V, XR350V, CX305) jsou vybaveny G™ objektivem Sony s rozšířeným širokoúhlým záběrem, který zachytí až 2× větší plochu než předchozí videokamery Handycam®. Zdokumentovat průběh večírků, oslav narozenin a dalších událostí je nyní mnohem jednodušší.

Ohnisková vzdálenost pro širokoúhlý záběr modelů CX550V/XR550V je 29,8 mm u videa a 26,3 mm u fotografií (ekvivalent kinofilmu). To vše se odehrává v těle menším než u jejich předchůdců.

Chcete do svého snímku dostat ještě víc prostoru? Nadstandardní širokoúhlá předsádka VCL-HGA07B, která je kompaktní a snadno přenositelná, dokáže díky ohniskové vzdálenosti 22,4 mm zabrat ještě více krajiny nebo osob ve skupině.

Při natáčení z ruky nabízí střední a vysoké HD modely Handycam® dosud nejúčinnější ochranu před účinky pohybů kamery. Nový režim Active optického stabilizátoru SteadyShot kombinuje optickou i elektronickou stabilizaci a pohybem v celé šíři zoomu od širokoúhlého záběru až po teleobjektiv nabízí tzv. třícestnou ochranu proti rozmazání.

Obraz je nyní při širokoúhlém záběru až 10× stabilnější. I při maximálním přiblížení je stabilizace až 2× lepší a záběry ostřejší a stabilnější.

Videokamera Sony Handycam HDR-CX350

Díky vylepšenému elektronickému stabilizátoru mohou i nejnižší HD modely využít režimu Active stabilizátoru SteadyShot a při širokoúhlém záběru zaznamenat až 10× lepší výkon oproti standardnímu stabilizátoru SteadyShot.

Všechny HD modely Handycam® i nejvyšší SD model DCR‑SX73 jsou vybaveny snímačem Exmor R™ CMOS s dvojnásobně vyšší citlivostí. Nová konstrukce se „zadním osvětlením“ zajišťuje, že na fotocitlivou oblast zařízení dopadne více světla, protože mu nestojí v cestě žádné obvody uvnitř snímače. Tato změna znamená zvýšení citlivosti oproti snímačům s běžnou strukturou s „předním osvětlením“.

Výsledné zvýšení citlivosti zajišťuje detailní a přirozené výsledky s významně nižší hladinou obrazového šumu. Rozdíl je opravdu viditelný, zejména při natáčení za zhoršených světelných podmínek, při kterých jiné videokamery udrží jasný obraz bez šumu jen s obtížemi.

Automatické ostření s novou technologií Quick AF je nyní přesnější a oproti předchozím videokamerám Handycam® také až 2× rychlejší. Díky tomu lze natočit stále stejně ostré a jasné video i při zhoršených světelných podmínkách.

Všechny HD modely navíc podporují záznam s bitrate až 24 Mbps (maximální bitrate formátu AVCHD), který umožní zachytit každou scénu v nejvyšší možné kvalitě. To ocení zejména pokročilí kameramani, kteří chtějí naplno využít potenciál spojení G™ objektivu, snímače Exmor R™ CMOS a výkonného procesoru BIONZ, tedy všech zobrazovacích technologií vyvinutých společností Sony.

Videokamera Sony Handycam HDR-CX350

Funkce Intelligent AUTO (iAUTO), kterou již využívají fotoaparáty Sony Cyber-shot, se letos poprvé objevuje u videokamer Handycam®. S touto funkcí se zbavíte nejistoty při vybírání správného nastavení videokamery. iAUTO spojuje detekci obličeje, způsob natáčení (z ruky nebo na stativu) a deset různých typů scény.

Na základě těchto informací kamera automaticky optimalizuje nastavení jednotlivých parametrů. K dispozici je celkem 90 různých kombinací (60 kombinací u HD modelu 3,1 M/1,6 M), které zajistí kvalitní obraz za všech okolností.

Displej Clear Photo LCD, nově zvýrazněný štíhlým rámečkem, nabízí ještě lepší obraz při kompozici a prohlížení scén. Počet pixelů 6,7 cm panelu byl zvýšen na 230.000 (původně 210.000) a pozorovací úhel na 170 stupňů, aby uživatel lépe viděl natočené záběry.

Nejvyšší modely CX550 a XR550 se odlišují velkým 8,8 cm displejem Xtra Fine LCD. Tento displej využívá technologii TruBlack známou z  některých modelů digitálních fotorámečků Sony. Zajišťuje tak příjemnou práci díky dokonale kontrastnímu obrazu a dostatečně vysokému rozlišení.

Nová funkce Golf Shot usnadňuje kontrolu techniky úderu políčko po políčku. Kamera v tomto režimu spustí souvislou vysokorychlostní sérii snímků ještě dříve, než samotná akce začne. Na konci úderu stiskněte tlačítko „Record“, a celá sekvence se uloží ve vysoké frekvenci 200 políček za sekundu umožňující zpomalené a zároveň plynulé přehrávání.

Videokamera Sony Handycam HDR-CX115

Následně je možné zkontrolovat výsledek, a to jako zpomalené video nebo sérii jednotlivých fází pohybu, které jsou v podobě náhledových snímků spojeny do jedné fotografie.

Nové SD modely využívají CCD snímač s vyšší citlivostí, který zvyšuje kvalitu záznamu při snížené intenzitě osvětlení. Dodána byla také technologie detekce obličeje pro video i statické snímky, která se stará o bezchybně exponované záběry.

Základní SD modely (flash i HDD) jsou nyní vybaveny vestavěným světlem pro natáčení večírků, interiérů a dalších spoře osvětlených scén.

Všechny HD i SD modely obsahují funkci Direct Copy, která umožňuje přímé kopírování záznamu z videokamery Handycam® na kompatibilní externí pevný disk a díky tomu snadné zálohování a archivování bez použití počítače. Stačí kameru připojit pomocí volitelného USB adaptéru VMC-UAM1 USB a veškerý záznam bezpečně uložit.

Nepřeberné množství filmových vzpomínek uložených na externím pevném disku lze snadno přehrát na HD televizoru v různých režimech zobrazení nabízených videokamerou Handycam®: například Map Index (pouze model s GPS), Visual Index nebo Highlight Playback.

Nejnovější verze programu PMB (Picture Motion Browser), dodávané ke všem modelům videokamer Handycam®, nabízí nový vzhled uživatelského rozhraní pro snadnou správu a zábavnou práci se zaznamenaným videem a uloženými fotografiemi.

PMB umožňuje prohlížení v unikátním režimu Calendar, který všechny klipy a statické snímky automaticky seskupuje podle data. Program PMB dále nabízí možnost vybraný obsah snadno a rychle vypálit na disk, odeslat emailem nebo sdílet jako např. na YouTube™.

Videokamera Sony Handycam HDR-XR550V

Kamera je vybavena sloty pro paměťové karty Memory Stick PRO Duo a SD/SDHC, aby si každý uživatel mohl vybrat podle svých osobních preferencí. Tyto karty jsou prodávány samostatně. K dispozici je kompletní řada volitelného příslušenství Sony pro dokonalé využití videokamery Handycam®.

Kameru stylově ukryje brašna LCM-HAC se zvýšenou ochranou proti nárazům v oblasti objektivu. Ve čtyřech barvách je v nabídce měkké pouzdro LCS‑BBE, které spolehlivě ochrání flash videokameru Handycam® před poškrábáním během přenášení v kabelce nebo v brašně.

Tři nové baterie InfoLITHIUM V (NP-FV50/70/100) nabízejí až o 15 % vyšší kapacitu a oproti předchozím modelům zejména delší natáčecí čas.

Všechny nové modely Handycam® jsou kompatibilní s vypalovačkou VRD-MC6 DVD a VRD‑P1 DVDirect Express. Stačí jen stisknout tlačítko a uložit nové video ve standardním (SD) nebo vysokém (HD) rozlišení na běžné DVD disky, sdílet nebo záznam ihned sledovat na DVD nebo Blu‑ray™ přehrávači. Zařízení VRD-MC6 umožňuje také snadnou konverzi starého záznamu z videokazety přímo na DVD disk.

Řada flash a HDD videokamer Sony Handycam® pro jaro 2010 je v prodeji od února 2010.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře