Nová verze AnyDVD HD oficiálně odstraňuje ochranu BD+

vydáno 19. 3. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: 20th Century Fox, AACS, BD+, BD-Plus, Blu-ray, CloneCD, HD DVD, Layer Cake, MGM, MKBv4, SlySoft, The Fugitive, Toshiba, VirtualCloneDrive, Wild Things

Po dlouhých měsících čekání a množství neveřejných betaverzí se konečně objevila „ostrá“ verze 6.4.0.0 známého programu AnyDVD společnosti SlySoft. Ten si teď poradí si se všemi ochranami Blu-ray disků včetně BD+ (BD-Plus)!

SlySoft AnyDVD HD

Tato ochrana byla zamýšlena jako nástupce žalostně nedostačujícího AACS (09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0). BD+ si „vydupalo“ zejména studio 20th Century Fox, které v průběhu minulého roku dokonce úplně zastavilo vydávání svých titulů na Blu-ray a čekalo, až bude vývoj nové chrany dokončen.

Když se tak koncem roku stalo (viz Fox a MGM jsou zpátky v Blu-ray hře), bylo to možná vítězství pro studio Fox, filmové diváky ale čekalo nepříjemné překvapení – celá řada Blu-ray přehrávačů si s BD+ chráněnými disky nedokázala vůbec poradit a nezbývalo nic jiného, než trpělivě čekat na nový firmware (viz Nová Blu-ray ochrana BD+ má problémy).

Tou dobou už ale SlySoft připravoval vylepšení kontroverzního kopírovacího software AnyDVD HD. Do arzenálu jeho možností přibyla v říjnu 2007 možnost kopírování čtvrté generace Blu-ray a HD DVD disků, tedy eliminace rozšířené ochrany AACS MKBv4 (viz Ochrany HD disků stále prohrávají). Během několika dnů se pak objevila zpráva o betaverzi 6.1.9.6, která si dokázala částečně poradit i s novou ochranou BD+. Ta se v té době přitom stačila objevit jen na několika málo discích.

SlySoft - logo

James Wong, hlavní vývojář společnosti Slysoft, tehdy prohlásil: „Našli jsme způsob, jak BD+ prolomit a teď celý postup jen vylepšujeme a zjednodušujeme. Ochrana BD+ je na cestě ke svému zániku, software pro kopírování takto chráněných disků vydáme do konce roku.“

Nakonec to tedy trvalo o několik měsíců déle, ale už je to definitivní a oficiální. Podrobnosti viz seznam změn pro AnyDVD verze 6.4.0.0:

  • Nové (Blu-ray): Odstranění ochrany BD+ (pro lepší kompatibilitu s tituly studia Fox :-))
  • Nové (Blu-ray): Přidána volba pro povolení / zakázání odstraňování ochrany BD+
  • Oprava (Blu-ray): Zčernalý obraz u některých filmů (Layer Cake, The Fugitive, Wild Things)
  • …a další

„Jsme přesvědčeni, že tato verze bude znamenat pro trh s vysokým rozlišením silný impuls, není ale jisté kterým směrem. Existence software pro odstranění ochrany BD+ může posílit prodeje Blu-ray filmů, spotřebitelé totiž mají konečně jistotu, že si budou moct vytvořit záložní kopii jakéhokoliv zakoupeného disku,“ řekl v tiskové zprávě Giancarlo Bettini, CEO společnosti SlySoft.

SlySoft AnyDVD HD 6.4.0.0 - odstranění ochrany BD+

„Na druhé straně možná některá filmová studia začnou přehodnocovat svůj odchod od HD DVD a Toshiba by možná mohla zkusit odložit konec HD DVD. HD DVD si totiž určitě zaslouží druhou šanci, hlavně kvůli nezanedbatelnému množství přehrávačů mezi lidmi. Ať už to ale dopadne jak chce, chtěl bych všem popřát šťastné Velikonoce.“

První část této teorie se docela hezky poslouchá, ale o té druhé lze poměrně s úspěchem pochybovat. HD DVD už nepomůže ani svěcená voda.

Sídlo společnosti SlySoft je na ostrově Antigua v karibiku, kde neplatí americké ani evropské zákony (a kde je například legální regulovaný on-line hazard). Není tedy žádná cesta, jak vývoj protikopírovacích programů AnyDVD, CloneCD a VirtualCloneDrive zakázat nebo dokonce ukončit.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře