Nové AV receivery Sony legendární kvality ES

vydáno 10. 9. 2010 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Hi-Fi audio

Tagy: 1080i, 1080p, 3D, 3D Ready, ARC, Audio Return, Automatic Phase Matching, DCAC, DCAC-EX, Digital Cinema Auto Calibration, DLNA, Dolby Pro Logic IIz, H.A.T.S., HD-D.C.S., HDMI, HDMI 3D pass-through, receiver, Sony, Sony S-AIR, Speaker Relocation, Standby, STR-DA3600ES, STR-DA5600ES, STR-DN2010, upscaling

Sony - logo

Nové modely jsou připravené na 3D, vybavené přístupem na síť a nabité nejnovějšími technologiemi pro domácí kino.

Produkty Sony s označením ES si získaly pověst zařízení s vynikající kvalitou zvuku a dokonalým designem i konstrukcí. Nové high-endové receivery STR-DA5600ES a STR-DA3600ES staví na této reputaci a s využitím nových technologií přinášejí ještě lepší zvuk domácího kina a supermoderní funkce, jako je 3D pass-through, síťová technologie DLNA pro audio i video nebo internetové rádio.

Navíc Sony představuje i nový „3D Ready“ síťový AV receiver s designem ve stylu populárních Blu-ray přehrávačů: STR-DN2010 spojuje pokročilé technologie domácího kina s uhlazeným designem, který dobře zapadne do každé místnosti.

Všechny tři modely disponují následujícími funkcemi:

  • 3D pass-through na HDMI, i když je receiver v režimu Standby, a kanál Audio Return
  • Funkce Digital Cinema Auto Calibration pro dosažení nejlepšího možného zvuku
  • Síťová technologie DLNA pro audio i video s vestavěným čtyřportovým ethernetovým přepínačem
  • Převzorkování videa na rozlišení 1080p
  • Grafické uživatelské rozhraní na obrazovce pro snadné, intuitivní ovládání

Všechny nové receivery Sony jsou předurčeny fungovat jednak jako srdce domácího kina, jednak jako základní kámen kompletního informačně-zábavního systému.

AV receiver Sony STR-DA5600ES

STR-DA5600ES: konektivita, technologie a kvalita bez kompromisů

Model STR-DA5600ES se 120 W na každý kanál je zkonstruován s až fanatickým důrazem na audio kvalitu a vyladění zvuku, který je poznávacím znamením produktů s označením ES. Ale to je teprve začátek…

K dispozici je šest HDMI vstupů (jeden pro snadné připojení na čelním panelu), dva výstupy a model STR-DA5600ES je navíc vybaven i funkcí 3D pass-through – průchod signálu, i když je receiver vypnutý – a kanálem Audio Return (ARC), který přivádí zvuk z televizoru zpět do receiveru. HDMI 3D pass-through a ARC jsou k dispozici na výstupu HDMI A.

A aby byla kvalita zvuku ještě vyšší, receiver je vybaven také systémem H.A.T.S. od Sony, který eliminuje kolísání digitálního signálu a zjišťuje při použití s přehrávačem SCD-XA5400ES čistý a detailní zvuk.

Využita je i nejnovější technologie Sony pro automatickou kalibraci, DCAC-EX, s funkcemi Speaker Relocation, která vyrovnává ne zcela ideální uspořádání místnosti, a Automatic Phase Matching pro ještě lepší integraci reproduktorů.

Technologie zpracování zvuku HD-D.C.S. nyní podporuje využití předních reproduktorů pro dokonalejší efekt kinosálu, které je založeno na měřeních provedených v kině Caryho Granta ve studiu Sony Pictures Entertainment v Hollywoodu.

AV receiver Sony STR-DA3600ES

Model STR-DA5600ES je kromě DLNA klienta pro streamování hudby, videa a fotografií po domácí síti vybaven i příjmem internetových rádií a dokonce dokáže streamovat hudbu z analogových zdrojů na jiná DLNA zařízení. A navíc díky čtyřportovému ethernetovému přepínači velmi zjednodušuje propojení kompletního systému.

Funkce převzorkování videa na rozlišení 1080p umožňuje maximální využití obsahu ze zdrojů ve standardním rozlišení. A jak se sluší na receiver postavený pro skutečné video nadšence a audiofily, model STR-DA5600ES podporuje všechny nejnovější HD audio kodeky pro prostorový zvuk včetně Dolby Pro Logic IIz. Dokáže dokonce provádět převzorkování na 1080i pro druhou zónu.

STR-DA3600ES

Čtyři HDMI vstupy a jeden výstup (s 3D pass-through, průchodem signálu ve vypnutém stavu a kanálem Audio Return), 100 W výkonu na každý kanál, plně vybavený DLNA klient a vestavěný čtyřportový ethernetový přepínač pro snadné zapojení do sítě.

K dispozici je také funkce kalibrace reproduktorů Sony DCAC s Automatic Phase Matching a zpracováním zvuku HD-D.C.S. pro dokonalejší prostorový zvuk domácího kina a dále převzorkování videa na rozlišení 1080p a rozhraní pro nastavování funkcí na obrazovce.

A v neposlední řadě model STR-DA3600ES nabízí také přenášení obrazu i zvuku do druhé zóny a samotného zvuku dokonce do třetí zóny.

AV receiver Sony STR-DN2010

STR-DN2010: ve stylu nejnovějších Blu-ray přehrávačů od Sony

Elegantní, uhlazený design STR-DN2010 po vizuální stránce dokonale doplňuje aktuální řadu Blu-ray přehrávačů Sony, ale kromě toho tento AV receiver se 100 W hudebního výkonu na každý kanál nabízí veškeré technické vlastnosti a možnosti připojení, které moderní zákazníci vyžadují.

Zařízení je osazeno čtyřmi HDMI vstupy a jedním výstupem, který nabízí 3D pass-through, průchod signálu ve vypnutém stavu a kanál Audio Return. Receiver navíc disponuje DLNA klientem pro audio i video, internetovým rádiem a vestaveným čtyřportovým ethernetovým přepínačem.

Automatické nastavení DCAC zajišťuje rychlé přesné vyladění zvuku. K dispozici je převzorkování videa na rozlišení 1080p, rozhraní pro ovládání prostřednictvím obrazovky a kompatibilita s nejnovějšími HD audio formáty včetně Dolby Pro Logic IIz. A při použití přídavné sady S-AIR je dokonce možné připojit bezdrátové zadní reproduktory.

Všechny tři receivery budou k dostání v říjnu 2010. Předběžné ceny byly stanoveny takto:
STR-DA3600 32999 Kč, STR-DA5600 64999 Kč, STR-DN2010 27999 Kč

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře