Nové digitální zrcadlovky Sony α580 a α560

vydáno 24. 9. 2010 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: 1080i, 3D Sweep Panorama, AF cracking, Auto HDR, AVCHD, BIONZ, Carl Zeiss, CMOS, DSLR-A560, DSLR-A580, Exmor APS HD, Focus Check Live View, fotoaparát, Full HD, Memory Stick PRO-HG Duo HX, MP4, Multi Frame, Multi-frame Noise Reduction, Quick AF Live View, SDHC, SDXC, Sony, Speed Priority Continuous Advance, SteadyShot INSIDE, Xtra Fine, zrcadlovka

Sony - logo

Sony představuje nové výkonné digitální zrcadlovky vybavené natáčením videa ve Full HD.

Fotoaparát Sony α580 orientovaný na náročné uživatele je vybavený nově vyvinutým CMOS čipem Exmor APS HD. Lze s ním pořizovat až 7 snímků za vteřinu a nabízí i sofistikovanou funkci Auto HDR.

  • DSLR-A580 má rozlišení 16,2 MPix a DSLR-A560 14,2 MPix
  • Při sekvenčním snímání dokáže uložit až 7 snímků za vteřinu
  • Nový 15 bodový autofokus pro okamžité ostření a přesné doostřování pohybujících se předmětů v režimu AF cracking
  • Natáčení videa ve Full HD kvalitě
  • Chytré a užitečné funkce – 3D Sweep Panorama, Auto HDR i redukce šumu v režimu Multi Frame

Nové fotoaparáty DSLR-A580 a DSLR-A560 přinášejí dosud nevídané možnosti pořizování vysoce kvalitních snímků v řadě kreativních programů, což zaujme všechny typy fotografů.

Srdcem obou typů zrcadlovek je nová generace snímače CMOS nazvaného Exmor™ APS HD, který se dokonale doplňuje s nejnovějším obrazovým procesorem Sony BIONZ.

Digitální zrcadlovka SONY DSLR-A580

Díky tomu mohou uživatelé fotoaparátů využívat rychlého sekvenčního snímání v kombinaci se sofistikovanými programy pro pořízení snímků. Široké možnosti ztvárnění fotografií osloví jak začínající fotoamatéry tak jejich pokročilejší a náročnější kolegy.

Fotoaparáty DSLR-A580 a DSLR-A560 dokáží zachytit i prchavé okamžiky v sérii až 7 snímků ve vteřině při nastavení programu Speed Priority Continuous Advance mode (vysokorychlostní kontinuální fotografování při časové automatice).

Kromě toho obě zrcadlovky nabízejí vylepšený systém živého náhledu Sony Quick AF Live View, který profituje z 15 bodového rychlého autofokusu. Ten dokáže udržet dokonale ostré i rychle se pohybující předměty.

Oba dva typy fotoaparátů jsou kompatibilní se širokou škálou více než 30 výměnných objektivů s A bajonetem z dílny Sony a společnosti Carl Zeiss. Těla přístrojů obsahují stabilizaci SteadyShot INSIDE, se kterou je fotograf schopen udržet z ruky bez rozmazání až 4× delší čas než tomu je u běžného fotoaparátu.

Natáčení videí ve Full HD kvalitě

Nové fotoaparáty samozřejmě nabízejí i záznam filmů, které mají dokonale ostrý obraz a jasný zvuk. Stačí se lehce dotknout k tomu zvlášť určeného tlačítka a už se nahrává film, který lze uložit ve formátech AVCHD 1080i nebo v MP4, vhodnějším pro pozdější jednoduché sdílení na internetu.

Díky velkému obrazovému čipu CMOS – Exmor™ APS HD – je možné zachytit nejen vysoce kvalitní záznam, ale docílit i působivého rozostření pozadí (tzv. bokeh efekt).

Téměř intuitivní komponování záběrů a jejich zpětné prohlížení

Zrcadlovky Sony A580 a A560 mají nové možnosti pro komponování záběrů a kvalitní náhledy už natočených filmů a uložených snímků. Přispívá k tomu výklopný LCD displej typu Xtra Fine s úhlopříčkou 7.5 cm (3.0"), který je jasný a nabízí vysoký kontrast i věrný přenos barev.

Digitální zrcadlovka SONY DSLR-A560

K dalším technickým vylepšením patří nový program Focus Check Live View pro dokonalé zaostření snímku. Obraz přicházející na čip je nyní viditelný také na LCD zobrazovači, kde si můžete vyvolat elektronickou lupu, detaily záběru zvětšit a případně i manuálně přeostřit. V programu Focus Check Live View si lze samozřejmě navolit i druh autofokusového ostření.

Vyznavači zrcadlovek jistě ocení krásně jasný a kontrastní optický hledáček, který zachycuje 95% záběru a vidíte jím i ty nejmenší detaily. Hloubku ostrosti si teď můžete snadno přizpůsobit stiskem jediného tlačítka.

Oba dva přístroje jsou schopny vytvářet působivé širokoúhlé snímky díky funkci 3D Sweep Panorama, které si lze dokonce prohlížet v trojrozměrném podání, pokud přístroj připojíte ke kompatibilní 3D televizi.

Také funkce Auto HDR se dočkala vylepšení. Data ze tří odlišně naexponovaných snímků jsou zkombinovaná do jediného záběru tak, že nabídne dokonalou kresbu ve stínech i v přímých světlech, která by byla jinak „vypálená“.

Při Multi-frame Noise Reduction zase dochází k tomu, že přístroj udělá sérii šesti za sebou rychle jdoucích záběrů a zkombinuje je do jediného obrázku s naprostým minimem digitálního obrazového šumu, byť se mohla citlivost vyšplhat až na hodnotu 25600 ISO.

Oba nové přístroje ukládají data jak na paměti typu Memory Stick PRO Duo™ (také Memory Stick PRO-HG Duo™) tak na SD karty, včetně SDHC a SDXC (karty lze dokoupit samostatně). Paměť Memory Stick PRO-HG Duo HX s přenosovou rychlostí 30 MB za vteřinu je tou nejlepší volbou, chcete-li plně využít možností sekvenčního snímání, případně když přetahujete data z paměti na pevný disk počítače.

Digitální zrcadlovka Sony DSLR-A580 bude v prodeji od října 2010 a DSLR-A560 bude v prodeji od ledna 2011.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře