Nové LCD televizory Samsung: připojení k síti a vysoká kvalita obrazu

vydáno 12. 1. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 100 Hz, 1080p, 200 Hz Motion Plus, CES 2009, Crystal TV, DLNA, DVB-T, Full HD, HDTV, Internet@TV, LCD, MPEG-4, Samsung, televizor, Ultra Clear, USB, Wi-Fi, Wide Color Enhancer 3, Widget Engine, YouTube

Samsung logo

Internet@TV Content Service přináší divákům novou zkušenost, technologie 200 Hz Motion Plus zajistí špičkovou kvalitu obrazu.

Samsung Electronics, jednička na trhu a oceňovaný inovátor spotřební elektroniky, představil na veletrhu CES 2009 novou generaci LCD televizorů s vysokým rozlišením. Vlajkovou lodí nových LCD HDTV jsou modely Série 7, které jako první LCD televizory přinášejí obnovovací frekvenci 200 Hz.

Série 7 dosahuje obnovovací frekvenci 200 Hz, což je dvojnásobek současných 100 Hz displejů a čtyřnásobek standardních HDTV. Obnovovací frekvence a rychlejší panel ve spojení s interpolační technologií 200 Hz Motion Plus zmenšují rozmazání a trhání obrazu v rychlých sekvencích a přinášejí neuvěřitelně jasné detaily.

Televizory Série 7 a modely 650 (32-palců a větší) Série 6 oslní vylepšeným Ultra Clear panelem, jehož povrch odráží světlo z místnosti a vytváří hlubší a tmavší černou a jasnější barvy. Zvýšená výkonnost nového polarizátoru výrazně snižuje míru odrazu ve srovnání s předchozími verzemi, černá je proto ještě tmavší bez ohledu na osvětlení v místnosti.

Modely obou Sérií využívají nastavení Natural – automatické nastavení kontrastu obrazu, které kombinuje jas LCD displejů a kvalitu obrazu plazmových televizorů. Výsledkem je nová úroveň kvality obrazu pro sledování filmů. Spotřeba nových televizorů řad 7 a 6 byla značně snížena, což snižuje jejich majitelům náklady na energii. Všechny modely díky tomu odpovídají kriteriím European Eco Flower (ECO).

Díky zabudovanému DVB-T/C MPEG-4 tuneru s CI slotem jsou všechny modely řad 7 a 6 připraveny pro současné i budoucí vysílání HDTV v Evropě.

Samsung si uvědomuje, že televizory musí být nejen na vysoké úrovni technologické, ale i estetické. Proto byla pro nové modely zvolena nová Crystal TV technologie. Unikátní Crystal TV přidává tělu televizoru luxusní průsvitnou vrstvu.

Modely Série 7

Samsung HDTV LCD série 750

Špičková kvalita obrazu

LCD HDTV Série 7 s obnovovací frekvencí 200 Hz jsou vynikající volbou pro milovníky domácího kina, kteří požadují výkonné LCD s vynikající kvalitou obrazu a zajímavým designem. Technologie 200 Hz Motion Plus, která byla vyvinuta společností Samsung, přináší ten nejlepší obraz, srovnatelný se špičkovými CRT displeji.

Exkluzivní technologie Wide Color Enhancer 3 mapuje barvy na barevný prostor displeje. Výsledkem je neuvěřitelně jasný, ale přirozený obraz, věrný záměrům režiséra.

Pokročilý design

Kromě nového Crystal TV jsou modely Série 7 ozdobeny také průsvitným pruhem, který vede spodním okrajem rámu. Pruh jasně opticky odděluje televizor od dvou dolů natočených reproduktorů. Díky tomu rám televizoru ještě více připomíná sklo a vyvolává dojem, že se displej vznáší ve vzduchu. Stojánek z čirého tvrzeného skla tento úžasný dojem ještě zvyšuje.

Konektivita

Úžasné možnosti připojení televizorů Série 7 zahrnují novinku Internet@TV – Content Service. Díky technologii Widget Engine získají uživatelé postupně přístup k široké škále obsahu – videosouborům (YouTube), obrázkům, zprávám, počasí a financím. Obsah bude dále rozšiřován a to i o obsah s lokálním zaměřením. Volitelný Wi-Fi USB adaptér (802.11a/b/g/n) potěší ty, kteří nemohou nebo nechtějí k televizoru připojovat síťový kabel. Všechny televizory mají také certifikaci pro připojení DLNA a umožňují bezdrátové připojení k domácímu počítači či serveru a přehrávání hudby, obrázků i HD videa.

Modely Série 6

Samsung HDTV LCD série 650

100 Hz Motion Plus

Ve všech modelech Série 6 s úhlopříčkou 32 palců a vyšší je technologie Samsung 100 Hz Motion Plus. Tato technologie díky extrapolaci snímků téměř úplně odstraňuje rozmazaný a trhavý obraz v rychlých scénách. Kvalitní panel použitý při výrobě těchto televizorů díky rychlé odezvě produkuje obraz ostrý jako břitva i v těch nejrychlejších akčních scénách.

Samsung Crystal TV

Jako důkaz závazku společnosti Samsung k estetické úrovni jeho produktů, modernímu designu a skvělému výkonu, se televizory Série 6 prosadí v každém srovnání díky Crystal Art, který připomíná vinnou sklenku. Jako vzor posloužily oblíbené modely z řady R7/R8, ale nové modely ho rozšiřují o průhlednou barvu ve všech čtyřech rozích televizoru. Dvoubarevný přechod průsvitné černé a rudé barvy dodává televizoru měkčí, lesklý vzhled. Spodní hrana je širší. Barva se objevuje především na bocích a výsledkem je lehčí a víc nenápadný vzhled než u starších televizorů.

Multimediální centrum

Stejně jako modely Série 7, televizory Série 6 (650) z roku 2009 přinášejí obsah od společnosti Yahoo! prostřednictvím Internet@TV – Content Service. Díky spolupráci s Yahoo! je možné přímo z televizoru procházet obrázky na Flickru či další zdroje informací. Všechny tyto zdroje jsou dostupné jediným tlačítkem na dálkovém ovladači a na obrazovce jsou přehledně umístěny na spodní hraně displeje. Pokud chcete využít bezdrátové DLNA připojení k domácím počítačům, je možné k televizoru připojit volitelný adaptér.

Série 7 obsahuje televizory s úhlopříčkami 40, 46 a 52 palců. Série 6 přináší širší výběr – úhlopříčky 19, 22, 32, 37, 40, 46 a 55 palců.

Obě řady budou v České republice k dispozici v první polovině roku 2009.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře