Nové OLED TV Grundig disponují Dolby Vision

vydáno 2. 10. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: Arçelik, Grundig VLO9895, Grundig VLX9850, IPS LCD, LG.Display, oled tv

Třetí generace OLED TV značky Grundig bude podporovat trojici HDR formátů včetně Dolby Vision. Kromě toho bude kompatibilní s technologií Amazon Alexa.

Práva na značku Grundig v Evropě má turecká společnost Arçelik. Ta svůj první OLED model pod touto značkou uvedla v roce 2016, ale po Evropě se tehdy moc koupit nedal. To zařízení VLO9795 (druhá generace) šlo sehnat o poznání snáze.

Model třetí generace se bude jmenovat VLO9895. Hlavní novinkou oproti loňské verzi je podpora Dolby Vision HDR. Navíc bude tato nová 4K OLED TV podporovat HDR10 (ovšem nikoliv 10+) a HLG.

Televize budou běžet na operačním systému Grundig Vision, a to i přesto, že v roce 2015 se Arçelik a Grundig zapojili do iniciativy Android TV. Pořád ale trvají na vlastní, doma vyvinuté platformě. Podle vyjádření Grundigu pro portál FlatpanelsHD je na to, abychom mohli hovořit o Android TV, stále brzy. I tak by ale mělo být možné po updatu firmwaru získat přístup k Netflixu.

Nové televize budou kompatibilní s hlasovými příkazy Amazon Alexa. Navíc budou disponovat trojicí HDMI portů a tříkanálovým 45W stereo systémem.

Kromě toho společnost uvedla nové televize „Nano UHD“ postavené na IPS LCD panelech s osvětlením ze strany od LG.Display. Tyto 55“ a 65“ modely VLX9850 budou podporovat Dolby Vision s cenami začínajícími okolo 1 400 eur.

OLED Grundig VLO9895 koupíte taktéž v 55“ a 65“ variantě, a to koncem roku 2018 nebo počátkem roku 2019, v závislosti na regionu. Ceny budou začínat zhruba na 1 800 eurech.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře