Nové řady LCD televizí Sharp AQUOS: XL8E a RD8E

vydáno 3. 9. 2008 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 100 Hz, Aquos, Full HD, HD Ready, HDMI, HDTV, IFA 2008, LC-32RD8E, LC-32XL8E, LC-37XL8E, LC-RD8E, LC-XL8E, LCD, OPC, Optical Picture Control, RD8E, Sharp, televizor, XL8E

SHARP - logo

Společnost Sharp, přední výrobce LCD televizí, představuje dvě nové řady televizí AQUOS: LC-XL8E a LC-RD8E. Oba modely mají lesklý černý rám a úhlopříčku 32 palců (81 cm), model LC-RD8E bude dostupný i s úhlopříčkou 37 palců (94 cm). Nejnovější přírůstky do rodiny Sharp nabízejí kvalitní obraz ve vysokém rozlišení a parametry, které budete moci i za několik let nazývat špičkovými.

Kvalitní zpracování a technologie, která nezestárne – tak by se daly charakterizovat dvě nové řady televizí AQUOS LC-32RD8E a LC-XL8E. Oba modely pracují na frekvenci 100 Hz a nabízejí tedy dvojnásobnou rychlost promítání obrazu za jednu sekundu, což podstatně zvyšuje kvalitu obrazu. Řada LC-XL8E nabízí maximálně ostrý obraz díky plnému HD rozlišení 1920×1080 pixelů, televizory řady LC-32RD8 mají HD-ready rozlišení 1366×768 pixelů umožňující příjem signálu HDTV.

Špičkové parametry však nejsou jediným měřítkem, kterým se dnes zákazníci při koupi nového televizoru řídí. Od nové LCD televize čím dál častěji očekávají i úsporný, ekologicky šetrný provoz. Společnost Sharp se k otázkám životního prostředí staví velmi zodpovědně a snaží se minimalizovat ekologickou zátěž už při výrobě. Pomyslným rodištěm nových modelů je japonské město Kamejama. Zde se za dodržení nejpřísnějších ekologických norem vyrábějí LC displeje do těchto televizorů. Jejich konečná montáž se provádí ve španělské Barceloně, odkud to k zákazníkům na evropských trzích není daleko.

LCD televizor Sharp AQUOS LC-32XL8E

Ohleduplnost k životnímu prostředí se projevuje nejen při výrobě, ale i v samotném vybavení těchto televizí. Všechny zmíněné přístroje nabízejí úsporu energie jak v pohotovostním režimu, tak při provozu1. Jednou z úsporných funkcí je OPC2, která přizpůsobuje jas obrazovky aktuálním světelným podmínkám a snižuje tak spotřebu energie. Následuje Eco režim regulující podsvícení obrazovky, které lze ztlumit postupně ve dvou fázích, čímž dochází k dalším úsporám energie. Také součástky použité v těchto televizorech jsou „celé zelené“ – všechny materiály jsou recyklovatelné. Inovační a ekologicky šetrné – takové jsou nyní všechny produkty Sharp.

Také možnosti připojení řadí nové modely mezi absolutní špičku. Kromě třech HDMI vstupů u modelů řady LC-XL8E, respektive dvou u modelů řady LC-32RD8E, jsou všechny tyto televize vybaveny dvěma Euroscart porty, a tak je lze propojit s celou řadou dalších přístrojů. Součástí je i konektor pro anténu, S-video, video (Cinch) vstup a výstup na sluchátka (3,5 mm).

Modely LC-32XL8E a LC-37XL8E jsou nyní k dostání v maloobchodní síti.

Výrobcem doporučená maloobchodní cena je 1299 EUR pro 32palcový model, 1599 EUR pro 37palcový model. Model LC-32RD8E je k dostání za 899 EUR.

^1 Spotřeba energie (W), pohotovostní režim/provoz – LC-32RD8E: 0,9/125; LC-32XL8E: 0,4/140; LC-37XL8E: 0,4/171
^2 OPC – Optical Picture Control

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře