Nový router Cisco umožňuje sdílení médií

vydáno 23. 9. 2009 | autor Cisco Systems | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software

Tagy: 802.11n, Cisco, Cisco Systems, FAT16, FAT32, LELA, Linksys, Linksys by Cisco, Linksys EasyLink Advisor, Linux, Mac OS X, N-router, NSLU2, NTFS, R-SMA, router, Storage Link, UPnP, USB, Windows, WRT160NL, WRT54GL

Cisco Systems - logo
  • Cisco představilo linuxový router umožňující sdílení médií
  • Nový router rovněž disponuje dvěma oddělitelnými externími anténami

Společnost Cisco představila nový linuxový router Linksys WRT160NL s integrovanou funkcí Storage Link, která uživatelům umožňuje připojit jejich USB úložná zařízení a sdílet s ostatními uživateli videa, fotografie, hudbu a další data.

Od ostatních N-routerů Linksys by Cisco se nový router liší rovněž dvěma integrovanými konektory R-SMA pro připojení externí antény, což umožňuje vyspělým uživatelům vybrat si a umístit externí anténu podle svých specifických potřeb.

Router Linksys WRT160NL je již nyní v Česku k dispozici. Konečná doporučená cena je stanovena na 2999 Kč včetně DPH.

„Router WRT160NL navazuje na úspěšná linuxová zařízení, jako byla například WRT54GL a NSLU2. Spojuje v sobě výhody operačního systému Linux, technologie 802.11n a funkce ukládání dat na USB storage. Domníváme se, že tento router v době rostoucího zájmu o technologii 802.11n naváže na předchozí úspěšné modely. Například i díky sdružení zmíněných technologií v jediném zařízení,“ uvedl Ivo Němeček, Systems Engineer Manager ve společnosti Cisco Systems Česká republika.

Nový router s označením Linksys by Cisco Wireless-N Broadband Router with Storage Link (WRT160NL) obsahuje port pro Storage Link, který uživatelům umožňuje připojit k routeru USB úložné zařízení.

Router Linksys by Cisco WRT160NL

Hudbu, video a datové soubory jsou pak uživatelům přístupné ze sítě prostřednictvím vestavěného media serveru, a to jak prostřednictvím osobního počítače, tak i digitálních media adaptéru UPnP AV. Storage Link podporuje souborové systémy FAT16, FAT32 i NTFS v režimu čtení i zápisu dat.

Oproti většině ostatních routerů Linksys by Cisco, které jsou vybaveny interní anténou, disponuje model WRT160NL dvěma externími anténami. Ty jsou k routeru připojeny prostřednictvím dvou anténních konektorů R-SMA, které jsou určené pro vyspělé uživatele se specifickými nároky na výběr a umístění antény.

Router Wireless-N Broadband se Storage Linkem je dodáván se softwarem Linksys EasyLink Advisor (LELA). LELA pomáhá spotřebitelům nastavit jejich síť a udržovat ji aktualizovanou a dobře zabezpečenou. Přiložené instalační CD je kompatibilní se systémy počítačů Macintosh i Windows.

Ochrana životního prostředí

Nové balení routerů Linksys by Cisco přináší ve srovnání s předchozími způsoby balení více než čtyřicetiprocentní snížení odpadu.

Zmenšila se velikost krabic, pro vnitřní obaly bylo použito více recyklovaného materiálu, omezeno bylo také použití plastických sáčků a veškeré obaly a příbalové dokumenty jsou tištěny na papír vyrobený z 80 procent z recyklovaného materiálu. Pro tisk se používá rostlinných a sojových inkoustů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře