Nvidia G-Sync je teď kompatibilní s displeji FreeSync

vydáno 25. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: adaptivní obnovovací frekvence, AMD, FreeSync, G-Sync, GPU, grafická karta, Nvidia

Dva nejznámější proměnné systémy obnovovací frekvence, G-Sync a FreeSync, budou brzy mnohem kompatibilnější. Nvidia totiž umožnila zkombinovat se svými grafickými kartami série 10 a 20 jakýkoliv monitor FreeSync, ale jen pár jich bylo testováno jako G-Sync compatible.“

G-Sync vyvinula právě společnost Nvidia, druhé řešení – FreeSync – je standardem adaptivní synchronizace organizace VESA. Obě řešení jsou vzájemně nekompatibilní už od svého uvedení v roce 2013. Hráči, kteří chtějí využít výhod proměnné obnovovací frekvence, jako je snížené sekání, plynulejší pohyb a nižší odevzva, tedy musejí zkombinovat svoji kartu od AMD s monitorem podporujícím FreeSync nebo kartu od Nvidie s monitorem kompatibilním s G-Sync.

Na veletrhu CES však byl ohlášen nový ovladač, který byl nakonec vydán 15. ledna a díky kterému jsou nyní modely Nvidia série GTX 10 a 20 kompatibilní se všemi FreeSync monitory. Podpora je však v současné době omezena na DisplayPort a nefunguje tedy skrze HDMI.

Pro zajištění dobrého výkonu začala Nvidia monitory certifikovat. Společnost uvedla, že otestovala více než 400 monitorů s aktivovanou technologií FreeSync, z nichž jen 12 bylo dost dobrých na získání značky „G-Sync compatible.“ Zbytek bude fungovat i tak, ovšem nenabídne stejnou úroveň výkonu a navíc u nich musíte manuálně nastavit FreeSync.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře