Oblíbený stereo receiver od Yamahy dostává Bluetooth

vydáno 24. 5. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Hi-Fi stereo receiver, Yamaha R-S201, Yamaha R-S202

Oblíbený Hi-Fi stereo receiver Yamaha R-S201 dostává novou verzi R-S202, u níž je v podstatě jedinou novinkou integrace technologie Bluetooth.

Díky tomu dokáže novinka bezdrátově streamovat hudební obsah z mobilních zařízení. Jinak jde o stejný levný stereo receiver, který ocení zejména začínající audiofilové, jako doposud. Což ale nijak nesnižuje jeho kvality.

Novinka nabízí výkon 2×100 wattů (8 ohmů) a podle výrobce je postaven na stejném konceptu jako vlajková série AV receiverů AVENTAGE, byť se v tomto případě jedná o „entry level“. Po pravdě slibovanému výkonu při pohledu na pérkové reprosvorky a parametry příkonu příliš nevěříme (pokud nám něco neušlo, zesilovací část je klasické tranzistorové konstrukce), nebo přesněji nevěříme že při jeho dosažení nebo přiblížení bude přednes bez výhrad.

Co se týče dalších vlastností, je Yamaha R-S202 vybavena čtyřmi analogovými vstupy a jedním výstupem a je možné k ní připojit širokou škálu zdrojů zvuku včetně dnes oblíbených levnějších gramofonů s integrovanými předzesilovači. Funkce FM rádia pak obsahuje 40 předvoleb, které v našich podmínkách nejspíše ani nevyužijete.

Stereo receiver podporuje dvě sady reproduktorů, z nichž každou můžete klidně umístit do jiné místnosti. A komu by výše zmíněné vlastnosti nestačily, může si koupit verzi R-S202D, která dokáže přijímat digitální rádio DAB/DAB+. Moc nechápeme proč považuje Yamaha DAB za příplatkovou výbavu, v dnešní době by se mělo jednat o standard.

Ve Spojených státech se Yamaha R-S202 prodává již nyní za 179,95 USD (4 300 Kč), cena ani dostupnost v ČR zatím není známa (standardní cena předchůdce R-S201 činí dle Heureka.cz k 11. 5. 2016 5 490 Kč).

Zdroj: PRweb.com, Heureka.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře