Oculus Rift v rukách armády. Norové testují virtuální realitu v akci

vydáno 5. 5. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma IT a software, Ze světa

Tagy: Oculus Rift, Oculus VR, Virtual Reality, virtuální realita

A pak že je virtuální realita pouze pro děti. John Carmack a další zástupci brýlí pro virtuální realitu Oculus Rift již delší dobu mluví o tom, že jejich technologie může sloužit i jiným účelům než objevování fiktivních světů, popřípadě řezání zatáček ve virtuálním voze v domnění, že řídíme opravdovou formuli. A očividně se nejedná jen o plané řeči.

Aktuálně se Oculus Rift dostal do rukou norské armádě, která ho testuje pro využití ve svých tancích, které vojákům nenabízí nejkvalitnější možný výhled. Pokud se totiž tankistovi nechce koukat úzkou štěrbinou, může učinit pouze jedinou věc – vylézt ven střešním poklopem, kde může ve válečných podmínkách snadno dojít ke zranění.

Oculus Rift na armádních hlavách. Možná realita budoucnosti.

Oculus Rift nabízí potenciální alternativu, neboť pomocí vhodně umístěných kamer na tanku umožňuje totožný výhled jako kdyby voják z kovového monstra vykukoval, jen s tím rozdílem, že mu hrozí výrazně menší nebezpečí zranění. Samotné brýle přitom nenabízí jen funkci rozhledu. Vojákům je rovněž k dispozici mapa prostředí pro snazší pohyb a orientaci.

Armádní verze Oculusu by se podle spekulací mohla začlenit do vojenské techniky do pěti let, vývoj technologie by z logických důvodů vznikal privátně podle potřeb a finančních možností daných vojenských složek.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře