Olympus pravděpodobně chystá superodolný foťák TG-1 iHS

vydáno 3. 5. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Foto a video

Tagy: FullHD, Olympus, Olympus TG-1 iHS, Olympus Tough

Olympus

Olympus pomalu ale jistě rozjíždí reklamní kampaň na svůj nový fotoaparát. Jediný háček je v tom, že zatím nikdo netuší, o jaký by se mělo jednat přístroj.

Tedy alespoň si Olympus přeje, aby tomu tak bylo. Ve skutečnosti se první obrázky Olympusu TG-1 iHS objevily už teď díky uniklým dokumentům z amerického řetězce BestBuy.

Co tedy začíná rozesíláním ořechů novinářům (jako drobný teaser na něco, co je pravděpodobně tvrdé jak ořech, viz obrázek), by mohlo skončit uvedením nového superodolného přístroje.

Olympus Tough (TG-1 iHS)
Olympus Tough (TG-1 iHS)

Olympus chce v superodolném těle (jemuž by neměl dělat problém pád ze dvou metrů nebo ponoření do dvanácti metrů) nabídnout profesionální funkce. Optika tedy bude mít parádní světelnost f/2.0 (až f/4.9 v rozsahu 4.5–18mm) a zaznamenávat bude obrázky ve 12 megapixelech. Nejen to, přístroj nabídne také FullHD video.

Olympus Tough (TG-1 iHS)

V robustním těle s přezdívkou Tough by se pak měl skrývat ještě integrovaný blesk a GPS modul, který bude tagovat fotografie pozicí, na níž budou pořízeny. Na všechny další specifikace, které se nedají uhádnout podle uniklých obrázků, si budeme muset počkat až do uvedení, už teď je ale jasné, že Olympus se svým Tough foťákem míří především na mladé aktivní lidi a sportovce, pro něž by byla klasická zrcadlovka na cestách „drobnou“ přítěží.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře