Oppo má svůj první UHD Blu-ray přehrávač s Dolby Vision

vydáno 13. 12. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače

Tagy: 4K, Blu-ray, Dolby Vision, HDR, Oppo UDP-203, přehrávač, UHD, Ultra HD

Jak se říká, na každém šprochu je pravdy trochu. Což se potvrdilo i nyní, když se naplnily spekulace kolující po internetu, které hovořily o tom, že čínská firma Oppo chystá svůj vůbec první UHD Blu-ray přehrávač s podporou technologie Dolby Vision.

Oppo digital má dlouholetou tradici výroby špičkových univerzálních přehrávačů (některé z nich se jako ODM/OEM v minulosit objevily i u jiných výrobců) se zajímavým poměrem ceny, funkcí a kvality. Je severoamerickou divizí čínské Oppo (která je v posledních letech známá zejména díky úspěšné řadě chytrých telefonů) založenou v roce 2004 a zaměřenou na segment hi-end audio a video.

Novinka s názvem UDP-203 ovšem HDR formát Dolby Vision nepodporuje hned – tato funkcionalita jí přibyde „na počátku roku 2017.“ Samozřejmostí je však podpora 4K Ultra HD rozlišení již od počátku.

Přehrávač Oppo UDP-203 je vybaven dvěma HDMI výstupy, jedním pro video a jedním pro zvuk. Kromě toho disponuje dvojicí USB 3.0 portů pro připojení externích pevných disků a flash disků, LAN port a další. Zajímavé je, že na rozdíl od konkurence nepodporuje zařízení od Oppo žádné aplikace pro streamování videa nebo hudby.

Přehrávač s panelem z broušeného hliníku a ocelovým šasi je možné si předobjednat již nyní za 549 USD (14 tisíc korun, nicméně obáváme se, že dorazí-li model na český trh, bude cena o poznání vyšší). Nákup je omezen na jeden kus na zákazníka. V roce 2017 by se na trh mohl dostat i vyšší a dražší model s označením UDP-205.

Zdroj: Oppodigital.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře