Panasonic HM-TA1 - kamera, ke které nepotřebujete návod

vydáno 20. 8. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: E.I.S., Facebook, Full HD, HD Writer PE 1.0, HM-TA1, iFrame, LCD, LED, MPEG-4 AVC, Panasonic, SD, SDHC, SDXC, Soft Skin, Still Picture, TA1, USB, videokamera, YouTube

Panasonic - logo

Absolutní novinka v rodině videokamer Panasonic – kompaktní HD kamera TA1 vám svým jednoduchým ovládáním a kompatibilitou s PC dá úplnou svobodu při natáčení.

Představte si kameru, kterou můžete používat hned, jak ji vytáhnete z kapsy – a to i v případě, že jste manuál na obsluhu předtím ani neviděli. Přesně taková je nová stylová videokamera Panasonic HM-TA1.

Videokamera Panasonic HM-TA1

Rozměry 53×104×17,8 mm připomíná mobilní telefon, ale svým výkonem příjemně překvapí i největšího skeptika. Navzdory kapesnímu formátu (hravě se vejde do dlaně) zvládne natočit kvalitní Full HD video i pořídit ostré fotografie, které ukládá na SDXC/SDHC/SD paměťovou kartu.

Všechna tlačítka má umístěná tak, aby ovládání bylo intuitivní a maximálně jednoduché, což samozřejmě platí i pro přenos dat do počítače a na internet. Svoje zážitky tak můžete odteď dokumentovat a zpracovávat kdekoliv se právě nacházíte, bez ohledu na to, kolik vám je let, nebo jestli kameru držíte v ruce poprvé.

HM-TA1 nahrává Full HD (1920×1080/30p) záznam s vynikající obrazovou kvalitou ve formátu MPEG-4 AVC, který je ideální pro přehrávání videa na počítači, i pro jeho další zpracování prostřednictvím sociálních sítí. Kamera podporuje i formát iFrame (960×540/30p) od Apple, takže problém nebudou mít ani majitelé počítačů Mac.

Díky zabudovanému USB terminálu a softwaru HD Writer PE 1.0 je možné videa a fotografie velmi jednoduše a bez dodatečných kabelů přenést do počítače, upravit a následně zpracovat s přáteli na YouTube či Facebooku. Stejně pohodlně je možné přímo z PC dobít baterii kamery.

Videokamera Panasonic HM-TA1

Skutečně jednoduchá je i práce se statickými snímky, které TA1 nahrává v rozlišení až 8 milionů pixelů, takže získáte opravdu čisté, živé snímky s ostrými detaily. Když potom SDXC/SDHC/SD paměťovou kartu vložíte do SD slotu na televizoru Panasonic Viera, bez problémů si svoje fotografie můžete prohlédnout i na velké TV obrazovce.

Statické snímky si však můžete vystřihnout i přímo z videoklipu, a to bez potřeby propojení s počítačem či jakýmkoliv jiným zařízením. Při přehrávání stačí stisknout tlačítko Still Picture v momentu, kdy se požadovaný záběr objeví na LCD panelu a fotografie je hotová.

Do kapesního formátu kamery se vešlo i několik dalších užitečných funkcí, které usnadňují její použití. Elektronický stabilizátor obrazu E.I.S. minimalizuje chvění ruky, které je častým problémem při používání kompaktních kamer. Výsledkem je čistý obraz bez nežádoucího rozostření, a to i v případě, že natáčíte během chůze nebo se pokoušíte o autoportrét.

Při natáčení ve tmě si můžete pomoct zabudovaným LED světlem. Když se svým nahrávkám rozhodnete dodat speciální atmosféru, můžete si vybrat ze třech obrazových efektů – sépiového, monochromatického nebo tzv. soft skin. TA1 vám zároveň poslouží i jako webkamera, a tak si s ní můžete troufnout i na videohovory přes Skype.

Kamera HM-TA1 bude na českém trhu dostupná v září.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře