Panasonic vydá své první UHD Blu-ray rekordéry

vydáno 22. 2. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače

Tagy: DMR-UBC80, DMR-UBS90, DVB-C, DVB-S2, DVB-T2, HCX, Panasonic, UHD Blu-ray rekordéry

Panasonic letos na jaře vydá na evropských trzích UHD Blu-ray přehrávače s integrovanými funkcemi nahrávání. K dispozici budou celkem čtyři modely pro satelitní a kabelové televize.

Evoluce v této větvi šla od videorekordérů přes DVD rekordéry až po Blu-ray rekordéry. Nyní přichází další generace, první UHD Blu-ray rekordéry. Panasonic na trh dodá dva modely (DMR-UBC80 a DMR-UBC90) pro kabelovou televizi a dva modely (DMR-UBS80 a DMR-UBS90) pro satelitní televizi.

Kromě integrovaných tunerů DVB-S2 a DVB-C jsou modely výrobcem vybaveny tunery DVB-T2 pro televize s anténním příjmem signálu. To umožňuje uživateli nahrávat z více než jednoho zdroje a zároveň sledovat něco jiného. Série 80 je vybavena 1TB pevným diskem, série 90 pak 2TB. Potřebujete-li více prostoru, můžete si samozřejmě připojit i externí USB pevný disk.

Zařízení dokážou přehrávat UHD Blu-ray filmy, ale i standardní HD Blu-ray, DVD a CD. Panasonic do nich zároveň integroval svůj obrazový procesor HCX, který se nejdříve dostal do řady televizí pro rok 2016. Součástí „balení“ je taktéž aplikace Netflix. Přehrávače budou dostupné na evropských trzích na jaře, ceny budou začínat na 850 eurech (23 tisíc korun).

Chce se nám dodat: muselo to přijít, nicméně nejsme si jisti, jak velkou má nahrávání UHD BD placek budoucnost. Tu totiž spatřujeme spíš v IPTV, cloudových archivech a streamovacích službách. A když už nahrávat UHD doma, tak spíš než se patlat s 25 GB blu ray médii bychom ocenili řešení, které bude zvládat nahrávání UHD obsahu na domácí síťové úložiště – v éře 8TB disků nám to přijde jako elegantnější řešení. Ale toho se snad ujmou schopnější výrobci satelitních příjimačů.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře