Pět aprílových vtipů, které by se měly stát realitou

vydáno 2. 4. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Foto a video, IT a software, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: foto, IT, tech, technologie, video

1. duben, neboli apríl nabízí novinářům i výrobcům všeho možného v podstatě neomezenou kreativitu. Na jeden den se mohou fantazie každého utrhnout ze řetězu a lze přijít s nápadem, který by v reálu dost možná nefungoval, ale přinejmenším na několik hodin působí natolik stylově, že bychom si ho strašně přáli vidět v praxi. Proto jsme vybrali pětici našich letošních favoritů, bez nichž si život nyní neumíme představit, ale bohužel se s jejich absencí musíme prozatím smířit. Život je holt těžký a ne vždy úplně fér.

Legendární Nokia 3310 v moderním kabátku

Zdaleka nejvíc v našich očích zabodovala Nokia, která vsadila na retro a nostalgii při falešném odtajnění nové verze legendární Nokie 3310. Tenhle legendární komunikační kousek, jenž dodnes patří k telefonům, které jsou považovány za doslova nerozbitné, i kdybyste je nechali přejet kombajnem, měl podle aprílového článku získat nový barevný design a především barevný dotykový displej, který z favorita našich dětských let udělal jasnou nutnost pro blížící se měsíce. Jaká škoda, že se podobný návrat ve skutečnosti nechystá.

Nokia 3310 v nové podobě

Selfiebot pro každého milovníka selfies

V redakci na fenomén selfies, neboli focení sebe sama v koupelně, na akcích či v hospodě sice úplně nejsme. Je však pravda, že po pár panácích, popřípadě několika půllitrech kvalitního pivního moku se i my uchylujeme k vytahování mobilních telefonů a zahlcujeme Instagramy, Facebooky a Twittery stupidními a nicneříkajícími fotografiemi, jimž se za střízliva podivujeme či posmíváme. Echt, když nevypadají v použitém stavu kdovíjak dobře. Idea bota, který by kolem nás permanentně létal a snímal selfies zásadně z vhodných úhlů a v těch nejlepších životních situacích by se nám tudíž zamlouvala. Jednu věc by totiž zaručeně odboural. Stupidní fotky „o zrcadlo“.

Multifunkční rukavice Samsung Fingers

„Řekni to mé ruce.“ Tuhle větu toužíme použít od chvíle, co ji Arnold Schwarzenegger vybalil ve třetím Terminátorovi a díky Samsungu jsme mohli alespoň na moment věřit, že se nám tahle touha konečně splní. Rukavice Samsung Fingers totiž měla umožnit nahrávání lidských žbleptů přímo do úložiště, odkud bychom si je mohli ve chvílích volna přehrát. Tím však její funkce nekončily. Rukavice by nám rovněž dokázala říci, že káva je horká a že ji ještě nemáme pít. Umožnila by nám přijímat či odmítat hovory různými gesty. A nabíjeli bychom ji přes solární panely. Splněný sen.

Samsung Fingers

Jídlo od Sony pro vás i vaše zařízení

S jedním z nejvtipnějších frků vyrukovala Sony, která v tiskové zprávě představila naprosto božskou myšlenku potravin, které doplní energii vám a při připojení USB kabelu i vašemu zařízení. Je jedno, jestli užíváte firemní MP3ku, foťák, notebook či mobilní telefon. Stačilo by vzít kabeláž, koupit si hot dog a kromě zaplácnutí žaludku byste mohli provozovat libovolnou činnost několik dalších hodin. No tak, tuhle vychytávku bychom občas potřebovali všichni. Není nic otravnějšího, než když dostanete při běhání hlad a ještě vám přestane hrát hudba.

QWERTY klávesnice i pro vaši kočku

Zajímá vás, co si o vás myslí vaše kočka, anebo co se vám snaží sdělit různorodou kombinací knučení a mňoukání? Díky nové aplikaci Googlu by vám to mohla snadno sdělit. Google totiž na svůj obchod umístil aplikaci, po jejíž instalaci byste získali kočičí QWERTY klávesnici s překladačem. A konečně byste tím pádem věděli, že má kočka hlad, že chce ven, anebo že vás nenávidí a plánuje vaši vraždu hned poté, co získá neomezený přístup do špajzu.

Kočičí QWERTY
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Pět aprílových vtipů, které by se měly stát ...

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 2. Duben 2014 - 13:13

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Modernizovaná Nokia 3310 by mohla být zajímavá – ale pokud by to mělo mít foťák a dotykový display a nemít klávesnici, tak v tom nevidím vůbec žádný smysl.

Re: Pět aprílových vtipů, které by se měly stát ...

Vložil Psema (bez ověření), 2. Duben 2014 - 13:18

Obrázek uživatele Psema

Já bych do ní šel i jen kvůli tomu designu. :D