Philips překvapil 4K OLED TV s technologií Ambilight

vydáno 13. 9. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 4K, Ambilight, IFA 2016, OLED, Philips 901F, Ultra HD

Philips na IFA 2016 překvapil a zároveň okouzlil novinkou v podobě 4K televizoru 901F, který v sobě jako vůbec první kombinuje OLED technologii obrazovky s Ambilightem.

Ten již samozřejmě známe z dřívějška. Jen pro připomenutí: jde o osvětlení, které promítá barevnou škálu obrazového obsahu z okrajů televizoru na přilehlé stěny, což okolo zařízení vytváří jakousi efektní auru.

V tomto případě ovšem jde o 55palcový model, který jako vůbec první na světě kombinuje Ambilight s OLED technologií. A vůbec první OLED televizor v portfoliu značky Philips.

Televize Philips 901F má kromě jiného velmi širokou barevnou škálu, což je pro 4K rozlišení prakticky nutnost. Konkrétně jde o 17bitový barevný systém, který je podle výrobce schopen reprodukovat 2 250 bilionů různých barev (čemuž se ani nechce věřit).

Philips však nezapomněl ani na zvuk. Přímo do televizoru totiž integroval 6.1kanálový systém Dolby, který má celkový výkon 30 W a skládá se z integrovaného basového reproduktoru a šesti dalších repro směřujících dopředu.

Cena ani dostupnost televizoru zatím oznámena nebyla.

Zdroj: Pocket-lint

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře