Philips začne Oreo pro své televize šířit v listopadu

vydáno 4. 9. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: aktualizace, Android Oreo, Android TV, Google, Philips, TP Vision, update

Většina Android TV od Philipsu se dočká zcela překopaného uživatelského rozhraní. Stane se tak v listopadu, kdy se na modely z let 2016 až 2018 začne šířit Android Oreo.

Oreo je bezesporu nejvýraznější softwarovou aktualizací od chvíle, kdy Google představil svůj projekt Android TV. Nová verze disponuje zcela přepracovaným uživatelským rozhraním, umisťujícím obsah dopředu a doprostřed domácí obrazovky.

Příprava softwaru, který byl Googlem vydán už loni na podzim, trvala zhruba rok. Piotr Herod, anažer Smart TV ve společnosti TP Vision, která značku Philips vlastní, řekl, že „naší prioritou číslo jedna je stabilita“ a dodal, že výrobci televizí potřebují čas navíc, aby integrovali funkcionalitu tuneru s každou novou verzí Androidu.

Herod uznal, že předchozí vydání přizpůsobeného systému bývala problematická, nicméně Philips doufá, že tentokrát se mu komplikace vyhnou. Společnost začne vydávat systém v malém počtu (tisíc až 2 tisíce zařízení) v několika zemích, aby mohl zhodnotit výsledky. Poté bude software postupně uvolňován na více zařízení a ve více regionech.

„Uvolňování [systému] začne v listopadu a bude pokračovat až do konce roku – u některých zařízení to bude první kvartál,“ řekl Piotr Herod portálu FlatpanelsHD.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře