Pioneer ohlašuje update na HDR10+ pro svoje UHD Blu-ray přehrávače

vydáno 25. 12. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače

Tagy: aktualizace, firmware, HDR10+, Pioneer UDP-LX500, Pioneer UDP-LX800, UHD Blu-ray přehrávač, update

UHD Blu-ray přehrávače značky Pioneer, modely UDP-LX500 a UDP-LX800, dostanou na jaře 2019 aktualizaci, díky které budou kompatibilní s formátem HDR10+. Již nyní přehrávače podporují Dolby Vision.

První společností, která uvedla UHD Blu-ray přehrávač podporující HDR10, HDR10+ a Dolby Vision, byl Panasonic. Kromě první zmíněné technologie jsou navíc ostatní pro standard UHD Blu-ray jen volitelné. I tak se Pioneer rozhodl jít ve šlépějích svého konkurenta.

„HDR10+ je nejnovější verzí formátu HDR. Současný standard HDR10 využívá statická metadata na Ultra HD Blu-ray disku pro počáteční nastavení jasu, které pak zůstává nezměněno po zbytek trvání [filmu] při jeho přehrávání. HDR10+ HDR vylepšuje, protože využívá dynamická metadata mapování tónů, jež umožňují úpravu jasu v jednotlivých rámečcích. Což v důsledku působí dynamičtěji, barevněji a realističtěji, blíže původní vizi tvůrce,“ napsala společnost.

Standard HDR10+ vyvinul Samsung, ale nyní ho spravuje organizace HDR10+ Technologies, k jejímž zakládajícím členům patří i Panasonic a 20th Century Fox. Společný podnik pak vytvořil certifikační program pro televize a další produkty.

V HDR10+ jsou zatím k dispozici jen dva filmy – A Beautiful Planet a Journey to the South Pacific, které jsou zároveň prvními disky s certifikací „IMAX Enhanced.“ Svoje plány na uvedení filmů v HDR10+ však už oznámila i studia 20th Century Fox a Warner Bros.

UHD Blu-ray přehrávače od Pioneeru byly uvedeny počátkem tohoto roku a nabízejí už nyní podporu HDR10 a Dolby Vision. Pioneer UDP-LX500 vás přijde na tisíc dolarů, tedy zhruba 22 tisíc korun.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře