PlayStation 4 Pro konečně podporuje 4K u místních souborů

vydáno 21. 4. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače

Tagy: 4K, Media Player, PlayStation 4 Pro, přehrávač, Sony, video

Sony konečně přidává důležitou schopnost přehrávání 4K videa pro svou konzoli PlayStation 4 Pro. Od svého vydání totiž zařízení fungovalo pouze se 4K videem ze streamovacích webů.

Nově však jeho výrobce začal vypouštět aktualizaci Media Playeru, takže již bude možné přehrávat ve 4K i místní soubory.

S novou aktualizací tak majitelé PS4 Pro budou moci sledovat 4K obsah streamovaný z domácího media serveru nebo souborů na zařízeních připojených k PS4 Pro přímo přes USB.

V současné době podporuje PS4 Pro pouze přehrávání souborů ve formátu MP4. Jiné populární video kontejnery podporovány nejsou. Domácí media servery by se měly objevit automaticky jako jedna z možností poté, co otevřete aplikaci přehrávače.

Kromě klasických videí zvládne Media Player přehrát také 4K VR videa, ale je tu jeden háček. Headset PlayStation VR má totiž maximální rozlišení 1080p. I přesto bude takový VR obsah vypadat stejně dobře, ne-li lépe, než VR v běžném HD.

Pokud vlastníte konzoli PS4 Pro a nevidíte tam aktualizaci aplikace Media Player již nyní, měli byste se dočkat v následujících dnech.

Zdroj: TechHive

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře