Přichází PlayStation Classic se směsicí PAL & NTSC her

vydáno 4. 12. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: analog, formát, herní konzole, hry, NTSC, PAL, retro, Sony PlayStation Classic, vintage

Na trh přichází PlayStation Classic, retro verze původního PlayStation, která však kombinuje PAL a NTSC hry, což je podle portálu Digital Foundry problematické hned z více důvodů.

Retro konzole jako první na trh přineslo Nintendo a bylo s nimi tak úspěšné, že mělo problém uspokojit poptávku. Sony se samozřejmě chtělo co nejdříve přidat, jenže podle všeho svou novinku ušilo horkou jehlou.

Na herní konzoli je předinstalovaných 20 klasických her, z nichž devět je v 50Hz formátu PAL. Týká se to analogových časů PAL (Evropa atd.) a NTSC (USA, Japonsko atd.), kdy byla většina her vyráběných v Japonsku a USA v 60Hz NTSC formátu a v zemích se standardem PAL musela být konvertována. Tahle konverze zpravidla znamenala i zpomalování her na přibližně 83 procent původní rychlosti. A protože většina studií se neobtěžovala vytvářet skutečnou 50Hz verzi hry, byly tyto hry opravdu znatelně pomalejší.

Výstup PlayStation Classic má uzamčený 60Hz formát – jako všechny moderní herní konzole – takže těch devět her konvertovaných do 50Hz PAL formátu nejenže běží pomaleji, ale také v nich jsou patrné vibrace obrazu.

Jedinou dobrou zprávou pak je, že PlayStation Classic konvertuje PAL hry na plnou obrazovku, takže na obrazovce nevznikají nahoře a dole černé pásy.

PlayStation Classic měla být konzole, jež měla být připomínkou původního PlayStationu, ale namísto toho působí dost uspěchaně.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře