Prodeje HD DVD disků jsou téměř shodné s Blu-ray

vydáno 30. 4. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, Blu-ray Disc Association, film, HD DVD, HD DVD Promotion group, prodej, válka formátů

Ilustrační graf

Prodeje HD DVD filmů zaostávají za Blu-ray disky o pouhých 2000 kusů!

To je hlavní význam tiskové zprávy, kterou minulý týden zveřejnila HD DVD Promotion group zřejmě v reakci na nedávnou tiskovou zprávu Blu-ray Disc Association, informující o dosažení milionové hranice prodeje Blu-ray filmů.

Zpráva HD DVD Promotion group uvádí, že objem prodaných HD DVD je podle posledních informací 998059 kusů, což je pouze o necelé dva tisíce méně než Blu-ray. To je v podstatě zanedbatelný rozdíl. Je dobré podotknout, že zatímco se ve „válce formátů“ vysokého rozlišení bojuje pomocí tiskových zpráv s takovýmto obsahem, klasické DVD tituly nemají problém dosáhnout milionových prodejů v rámci jednoho filmu.

„Ano, v porovnání s prodejem DVD jde stále o malá čísla, ale význam je jasný – HD DVD je bez jakýchkoliv pochyb stále ve hře,“ píše se dále v tiskové zprávě. „S přibývajícím počtem HD DVD titulů na pultech a stále klesající cenou HD DVD přehrávačů se rozdíl v prodejích mezi oběma konkurenčními formály každým týdnem snižuje.“

HD DVD Promotion group se před čtrnácti dny pochlubila statisícovým prodejem stolních HD DVD přehrávačů. Na tomto poli má oproti Blu-ray přehrávačům trojnásobný náskok.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře