První pohled: Český (a trochu vadný) Blu-ray steelbook Vlka z Wall Street

vydáno 4. 6. 2014 | autor Anna Kopecká, Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova | 3 komentáře

Tagy: Blu-ray, film, SteelBook, The Wolf of Wall Street, Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street brilantního Martina Scorseseho patří mezi nejlepší filmy posledních měsíců, snaha Bontonfilmu dopřát podobně zajímavému titulu speciální balení je tudíž maximálně vítaná. A pokud se nezaměřujete na detaily, vlastně můžete být s onou edicí, kterou lze v některých kamenných obchodech (Tesco, Electroworld) pořídit za sympatickou pětistovku, i spokojeni. Pokud však na detaily dáte, několik věcí by vám – jak jsme psali již před pár dny – mohlo vadit.

The Wolf of Wall Street 1 Steelbook je usazený v pevném papírovém J-Cardu…

Disk s filmem se nachází v tradiční steelbookové krabičce, na jejímž boku nechybí název filmu, uvnitř fotka a na přední i zadní straně rozdílné (v případě zadní strany minimalistické) artworky. Na přední straně se jako trochu navíc jeví jméno Leonarda DiCapria, avšak podle distributora by bez něj steelbook vyjít nemohl a jednalo se o příkaz od studia. Přední strana je pak přímo zahlcena embosy. Nechybí oblíbený rámeček, embos názvu filmu a dokonce i sám ústřední aktér se dočkal vytlačení směrem ke spotřebiteli. U toho však dochází k menšímu vizuálnímu trablu, když tělo přesahuje rámeček a musí být tudíž embosováno zhruba do své poloviny. Vzhlednější by možná bylo embos postavy zcela vypustit.

Stále je to ovšem lepší, než zadní strana, kde došlo k „závadám“ hned dvěma. Obrázek na zadní straně z nějakého důvodu není vycentrovaný (v původních návrzích však centrovaný byl) a debosovaný vlk v lidské siluetě má očividně jiný odstín černé, než zbytek steelbooku. Rovněž nevzhledná je debosem vytvořená rovná linka na spodku vlčí siluety, jíž šlo snadno zabránit tím, že by byl debos aplikovaný nikoli na vlka, ale na lidskou siluetu.

The Wolf of Wall Street 2 S informacemi na zadní straně.

Samozřejmě se jedná o detaily, kterých si možná většina spotřebitelů ani nevšimne. Nicméně mi přijde fér na ně upozornit ty, kteří si rádi hýčkají své plechové miláčky a požadují stoprocentní kvalitu. Tu steelbook Vlka z Wall Street nenabízí. Byť mi kupříkladu přijde sympatické umístit do krabičky kartu z tvrdého papíru s číslem limitované edice. Na druhou stranu, 3500 kusů není zrovna malé množství kusů, kvůli němuž by za pár měsíců šílela půlka eBaye. Vesměs se dá předpokládat, že prodeje budou komplikované. Ostatně již nyní Bontonfilm vyslal steelbook na trh s dvouměsíčním předstihem před amaray verzí, jež bude samozřejmě levnější a při společném vydání by prodejům ještě více ublížilo.

The Wolf of Wall Street 3 Přední strana má hned tři embosy. Rámeček, Dicapria a název filmu. Rámeček a Dicaprio ale mohli být embosování dohromady. Takto je mezi postavou a rámečkem podivná mezera.

The Wolf of Wall Street 4 Zadní strana není – bohužel – vycentrovaná (a měla být). Debosovaný vlk má pak jiný odstín černé než zbytek steelbooku.

The Wolf of Wall Street 5 Bok nese jako obvykle anglický název filmu.

The Wolf of Wall Street 6 Nechybí vnitřní artwork a lascivní (like it or hate it) potisk disku. Uvnitř je přiložena kartička s číslem limitované edice.

The Wolf of Wall Street 7 Druhá strana kartičky již vycentrovaná je.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: První pohled: Český (a trochu vadný) Blu-ray ...

Vložil Anonym (bez ověření), 4. Červen 2014 - 20:03

Obrázek uživatele Anonym

Krabička je pěkná, ale kvalita obrazu je oproti zahraničním edicím zase zmršená stejně jako Plán útěku. Fakt nechápu proč se u edic které máme s Maďarama tak výrazně snižuje bitrate, ačkoliv je na disku dostatek místa. V případě tohoto filmu jsou oproti zahraniční edici navíc výrazně posunuté i barvy do červena a pleťovky vypadají ve spoustě záběrů šíleně. Normálně uvažuji že přestanu kupovat české edice od Bontonu když si to neumějí pohlídat, protože co film, tak to průser.

Re: První pohled: Český (a trochu vadný) Blu-ray ...

Vložil Psema (bez ověření), 5. Červen 2014 - 11:46

Obrázek uživatele Psema

Hm, já jsem teda ještě neporovnával (zatím jenom screeny a analýza bez většího zkoumání – viz. profil filmu). Každopádně na to mrknu, protože vždycky když se na disku před menu objeví ty nevkusné vlaječky, poleje mě studený pot.

Re: První pohled: Český (a trochu vadný) Blu-ray ...

Vložil KURO (bez ověření), 10. Červen 2014 - 6:50

Obrázek uživatele KURO

Zase „original“ len 16b – No comment!!! To aj tu kvalitu (vid zahr. vydanie), co poskytuje BD musime dod*bat… (to uz je X-ty titul!!!)