První UHD Blu-ray s Dolby Vision prý už v roce 2017

vydáno 26. 9. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače

Tagy: Dolby Vision, HDR, LG, OPPO, technologie, UHD Blu-ray, VIZIO

Všechny dosavadní UHD Blu-ray přehrávače a disky byly vydány ve formátu HDR10, což by se ovšem již příští rok mělo změnit.

První UHD Blu-ray disky by se totiž na trhu měly objevit už v jeho prvním pololetí, přehrávače pak ještě do konce roku. Alespoň to tvrdí David Katzmaier z portálu CNET.

Svoje UHD Blu-ray přehrávače již vydaly společnosti Samsung, Panasonic, Philips a Microsoft, k nim by se již brzy měly přidat firmy Sony a Oppo. Ani jeden z nabízených přehrávačů však nepodporuje Dolby Vision, prémiový HDR formát od Dolby.

Ke změně by mělo dojít právě příští rok. Katzmaierovi to potvrdil výkonný viceprezident firmy Dolby Giles Baker. Další dotazy, například od portálu FlatpanelsHD, však firma odmítla zodpovědět.

V Dolby Vision již běží některé filmy a seriály na streamovacích službách typu Netflix, Amazon a Vudu. Televize s touto technologií však doposud vydaly pouze firmy LG a Vizio. Zatím není jasné, kdo se chystá tuto metu jako první pokořit právě v oblasti UHD Blu-ray přehrávačů, ačkoliv některé zdroje spekulují právě o společnostech LG či Oppo.

Zdroj: FlatpanelsHD, CNET

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře