PSN mrtvé, nový Playstation 3 na cestě

vydáno 27. 4. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: PlayStation, PlayStation 3, PlayStation 3 slim, PlayStation Network, PSN, Sony

U Sony zažívají krušné chvilky. Pád Playstation Network jim sice nezabránil v představení dvou nových tabletů, další podrobnosti o hacku jejich sítě by ale mohly kdekoho zneklidnit. Podle nejčerstvějších zpráv totiž už skoro týden trvající výpadek způsobil únik dat, díky kterému se hackerům podařilo získat přístup k uživatelským datům. Sony teď opatrně přiznává, že hackeři mohli nabýt veškeré vámi zpřístupněné informace na PSN, tedy jména, adresy, e-maily, data narození, historii nákupů a přístupová hesla. Taková data se velice snadno zneužívají.

Aby toho nebylo málo, šušká se, že hackeři mohli přijít také k číslům a k přístupům na bankovní účty jednotlivých uživatelů. To už by byl sakra veliký průšvih, který by značně podkopal důvěryhodnost PSNka jako takového. Na místě je proto doporučení: začněte používat nová hesla (pokud všude používáte stejná) a možná si i proklepněte aktivitu na svém účtu.

Playstation Scream

Zatímco on-line krize trvá a majitelé Pllaystationu 3 si šestým dnem nemůžou zahrát multiplayer přes internet, z Japonska dorazila alespoň jedna dobrá zpráva: Sony podle všeho pracuje na nových modelech Playstationu 3.

Podrobnosti o nich nejsou známy, protože specifikace teprve dorazily na FCC (federální agentura, která dohlíží na rádiové komunikace), takže víme akorát to, že budou mít Bluetooth a Wi-Fi (takže nevíme vlastně vůbec nic, protože tohle je základní výbava každého Playstationu).

Jejich modelové označení je CECH-3001A a B (PS3 a PS3 Slim přitom měly označení CECH-2×xx) a je klidně možné, že se jedná jen o změnu velikosti harddisku, případně nějaké hardwarové vylepšení, které by reagovalo na nedávné prolomení firmwaru (pozor, to je zase úplně jiné pohádka, než ta o PSN – po letech se totiž konečně povedlo prolomit firmwarové ochrany). Ale také je klidně možné, že Sony chystá revizi systému a Playstation 3 se dočká dalšího zmenšení, případně jiných úprav hardwaru / designu. Slim je mezi námi téměř dva roky (od září 2009), takže by to dávalo smysl.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: PSN mrtvé, nový Playstation 3 na cestě

Vložil andrewz (bez ověření), 28. Duben 2011 - 13:06

Obrázek uživatele andrewz

Že by přechod CPU a GPU na 32 nebo dokonce 22 nm…?

Re: PSN mrtvé, nový Playstation 3 na cestě

Vložil st39.6, 28. Duben 2011 - 13:11

Obrázek uživatele st39.6

docela se to nabizi … v tom pripade bych svuj zniceny playstik (mam ten uplne prvni) snad ani neopravoval a sel do noveho. ta spotreba, hluk a vyhrev by byly smesne nizke …