Q Acoustics nabídne „dosud nejprogresivnější reproduktory“

vydáno 1. 2. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: patent, Q Acoustics Concept 300, Q Acoustics Concept 500, reproduktory, stojan

Společnost Q Acoustics nabídne svoje „doposud nejprogresivnější reproduktory,“ řadu Concept 300, která staví na úspěchu aktuální vlajkové lodi značky, stojanového řešení Concept 500, které stojí skoro 4 tisíce liber.

Reproduktory Concept 300 samozřejmě využívají technologických fines svých dražších sourozenců, například patentovanou konstrukci skříní Dual Gelcore, a zároveň jsou vybaveny speciálně navržeými měniči a novým designem.

Stojan-trojnožka, kterou Q Acoustics nazývá Tensegrity, není jen čistě vzhledovým prvkem, ale nedílnou součástí designu Concept 300 a inovací, na kterou je Q Acoustics podle všeho dost hrdá a aktuálně jí na ni běží žádost o patent.

Nohy stojanu jsou vyvedeny z hliníkových tyčí a tenkých kabelů z nerezové oceli a jejich cílem je efektivně redukovat přenos externích vibrací.

Společnost Q Acoustics v podstatě vzala koncept Buckminstera Fullera z počátku 60. let a aplikovala jej tak, že reproduktory zkombinovala s podnožm a podlahou efektivněji, než v případě tradičních stojanů s jednou nohou.

Nové 16,5cm středový/basový měnič využívá papírový kužel s novým gumovým obložením, jež pomáhá snižovat nežádoucí rezonance kuželu, a dále cívku ze skelného vlákna.

Zdroj: What Hi-Fi?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře