Radiokomunikace oznámily posílení sítě pro DAB

vydáno 17. 2. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Česká rozhlas, České Radiokomunikace, CRA, ČRo, DAB, digitální vysílání, FM rádio

Společnost České Radiokomunikace posílila síť pro experimentální digitální vysílání DAB Českého rozhlasu (ČRo) o vysílač v Berouně.

Zatímco v Norsku už letos vypínají FM rádio a přecházejí na plně digitální formát, u nás se s DAB teprve experimentuje. A to je možná i dobře – staromilci rádi setrvají u analogové alternativy a ostatní si budou moci vybrat. Ať tak či tak, CRA postupují vpřed. Kromě dosavadního vysílače na Žižkově totiž digitál nově podporuje i ten výše zmíněný berounský.

Experimentální vysílání CRA – ČRo DAB Praha nyní rozšířilo svůj dosah na zhruba 17 procent české populace, a to v Praze a ve středních Čechách. DAB má tu výhodu, že oproti FM dokáže navýšit kvalitu audio signálu či rozšířit programovou nabídku a kromě toho třeba odesílat grafické a textové informace na displeje přijímačů. Dalším plusem je nezávislost na připojení k internetu. Jen budete potřebovat nové rádio, to staré s DAB kompatibilní nebude, pokud jste si ho tedy nekoupili v posledních zhruba dvou nebo třech letech.

Zdroj: TZ CRA

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře