Samsung akvíroval Harman, sází na připojené vozy

vydáno 16. 11. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio, Ze světa

Tagy: AKG, akvizice, Harman, Harman-Kardon, JBL, Mark Levinson, Samsung

Jihokorejský Samsung oznámil akvizici firmy Harman, kterou známe především z oblasti high-fidelity muziky. Málokdo ale ví, že hlavním zdrojem jejích příjmů jsou připojená vozidla.

Harman dosáhl v loňském roce tržeb 7 miliard USD, z čehož dvě třetiny vytvořil právě segment automotive. Samsung ví, že koupí zabíjí dvě mouchy jednou ranou, a tak neváhal nadcenit akcie oproti poslednímu předchozímu obchodování o desítky procent 112 oproti 87,65 USD.

Výbava pro audiofily sice patří ke známějšímu portfoliu Harmanu, nicméně jak již bylo řečeno, připojená auta jsou pro firmu mnohem výnosnější. Vždyť palubní desky včetně infotainment systémů od Harmanu jsou integrovány už ve více než 30 milionech aut. A to je dost rozsáhlý vozový park.

Jenže to není jediná výhoda, kterou Samsung akvizicí získá. Třešničkou na dortu budiž plejáda známých značek, jako je Harman-Kardon, JBL, AKG, Infinity, Revel, Lexicon či Mark Levinson. A pokud máte v autě něco od Bang & Olufsen nebo Bowers & Wilkins, jde pravděpodobně o licenci drženou právě Harmanem. Tak vidíte, jak je hi-fi svět propojený. A teď bude ještě více.

Zdroj: Techspot, The Verge

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře