Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

vydáno 27. 6. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Recenze | téma Televizory | 46 komentářů

Tagy: 100Hz MotionPLUS, 1080p, Anynet, Blu-ray, DNIe, DVB-T, DVD, EPG, Full HD, HDMI, HDMI-CEC, JPG, LCD, LE46A656, MP3, S-PVA, S-Video, Samsung, SRS TruSurround XT, televizor, Ultra Clear Panel, USB, Wide Color Enhancer

Dobrý televizor dnes nedělá jen špičkový obraz a bohatá výbava, počítá se i design. Samsung letos zapracoval na obojím a představil novou řadu 650, navazující na oblíbenou sérii F8. Dokáže oslovit a zaujmout?

LCD televize Samsung LE46A656

Na obligátní lesklou klavírní čerň můžete zapomenout. Obrazovku lemuje téměř šest centimetrů široký plastový rám, jehož barva začíná na temné červeno-černé u vnitřního okraji, přechází přes rubínovou uprostřed a pak se ztrácí – poslední centimetr na vnějším okraji je čistě průhledný. Rám sice není nijak aktivně podsvětlený, což lze považovat za jednoznačné pozitivum, přesto výrazným způsobem ovlivňuje celkový vzhled.

V pravém dolním rohu rámu je umístěná červená stavová dioda a skupina nenápadných dotykových tlačítek, která poskytují základní funkce přístroje. Zavěšení přístroje na zeď nic nebrání, na levém boku totiž naleznete konektory HDMI, S-Video a další (podrobnosti viz tabulka), díky čemuž je například připojení videokamery rychlé a pohodlné. Použít ale samozřejmě můžete i masivní otočný podstavec.

První kroky

Při prvním zapnutí televizoru je k dispozici přehledný průvodce, sloužící k nastavení jazyka uživatelského rozhraní, data, času a samozřejmě také naladění televizních kanálů. Analogový i DVB-T tuner mají každý své samostatné nastavení a ladění, dva jsou i seznamy programů, mezi kterými lze přepínat tlačítkem dálkového ovládání. Teletext i EPG si bez problémů poradí s češtinou, v té je ostatně i celé menu.

Kanály digitálního vysílání lze zařadit do „oblíbených“ a tímto filtrem pak omezit přepínání kanálů nebo zobrazení programové nabídky (EPG). Ta nabízí pořady na týden dopředu, což se může hodit při plánování časovaného sledování nebo záznamu. V případě analogového vysílání tyto vymoženosti neočekávejte.

Obraz za jedna, zvuk…

LCD panel s úhlopříčkou 117 cm a rozlišením 1920×1080 bodů je typu S-PVA. To spolu s technologií Ultra Clear Panel, zvyšující kontrast a eliminující nežádoucí odlesky povrchu, zajišťuje obraz bez úbytku jasu a degradace barev prakticky z jakéhokoliv pozorovacího úhlu. Dynamický kontrast vyšplhal na hodnotu 50000:1 a vynikající je i doba odezvy, pouhé 4 ms.

LCD televize Samsung LE46A656

O zpracování obrazu se stará celá řada technologií. Wide Color Enhancer 2 rozšiřuje spektrum reprodukce barev a vylepšuje odstíny modré a zelené, DNIe Pro se stará o úroveň barev, zejména černé – ta ostatně velmi příjemně překvapí. Motion Plus umí vypočítat doplňující snímky, kterými dosahuje plynulosti i v případě velmi rychlých scén – u tohoto modelu navíc pracuje s dvojnásobnou, tedy 100 Hz frekvencí a výsledek tomu svou kvalitou odpovídá.

Uživatelskému nastavení obrazu je věnovaná nejobsáhlejší sekce menu televizoru. Pokud se nespokojíte s třemi základními předvolbami (standardní, dynamický a filmový mód), můžete se pustit do nastavování snad každého myslitelného parametru. Kromě těch základních se nabízejí například tři úrovně černé barvy a dynamického kontrastu, podrobné nastavení kolorimetrického prostoru, vyvážení bílé a pleťových odstínů, samostatné nastavení obvodů DNIe Pro a Motion Plus 100 Hz, možnost volby z šesti formátů obrazu (4:3, 16:9, zoom, zvětšení…) a další. Změnou nastavení lze výsledný obraz nejen vylepšit, ale také dostat do nepoužitelného stavu – v tom případě je k dispozici návrat k továrnímu nastavení.

Interní zvukový výkon jako doprovod pro televizní vysílání postačí. Reproduktory jsou umístěny na bocích, vyzařují směrem dolů a mají celkem věrné podání i při vyšší hlasitosti, zejména když si pohrajete s pětipásmovým ekvalizérem. Opět můžete využít několika předvoleb (standardní, hudba, film a řeč) a také efektu virtuálního prostoru SRS TruSurround XT, ten ale zvuk spíš jen zbytečně roztříští. Signál z domácího kina raději svěřte receiveru.

Dovnitř a ven

LCD televize Samsung LE46A656

Nabídku vstupů na zadní tvoří tři HDMI konektory verze 1.3, dva SCARTy, komponentní video + audio a D-sub pro připojení k PC. Zvuk lze dostat ven analogově nebo po optice, vždy ale půjde jen o stereo. HDMI-CEC, tedy technologie pro vzájemnou komunikaci zařízení v HDMI řetězci, je v televizoru přítomna pod firemní značkou Anynet+.

Na boku je při ruce kromě už zmiňovaného čtvrtého HDMI také USB 2.0, kterého využívá technologie WiseLink. Díky ní můžete přímo z připojeného mass storage kompatibilního zařízení přehrávat hudební MP3 soubory a prohlížet si fotografie ve formátu JPG, to vše pomocí velmi jednoduchého a elegantního rozhraní.

Čím ji nakrmit?

Samozřejmě platí, že na full HD obrazovce se nejlépe vyjímá kvalitní HD video, na LCD panelu je navíc na první pohled poznat sebemenší nedokonalost obrazu. Filmy na Blu-ray si tedy opravdu vychutnáte, objevíte netušené detaily a barvy překvapí svou věrností. S klasickými DVD už bude zážitek o maličko horší; pokud máte možnost, rozhodně použijte dobrý upscaler v přehrávači nebo receiveru.

Tuzemské digitální vysílání je kapitola sama pro sebe: obraz plný artefaktů, které jste do té doby ani nezaregistrovali, vás na této televizi přestane brzo bavit a zatoužíte po vysílání ve vysokém rozlišení. Analogové vysílání pak snad ani nemá smysl zmiňovat.

Nelze ovšem hodnotit kvalitu vstupního signálu, výsledný obraz je v rámci podmínek vždy vynikající. To je základní vlastnost tohoto korejského klenotu.

Hodnocení: vynikající (9 z 10 bodů)
Cena v květnu 2008: 59990,– Kč

Technické parametry

Úhlopříčka 117 cm / 46" – 1920×1080 bodů (16:9)
Kontrast, jas 50000:1 dynamický, 500 cd/m2
Doba odezvy 4 ms
Pozorovací úhly 178° / 178°
TV tuner DVB-T + analog (PAL, SECAM BG/DK/I)
Teletext 1000 stran, Level 2.5, TOP/FLOF
Přípojná místa Zadní
2× SCART; RGB (in/out)
5× cinch (komponent in)
3× HDMI (1.3, HDMI-CEC)
HDMI + 2× cinch (DVI->HDMI + audio in)
1× D-sub + 3,5mm jack (PC audio/video in)
2× cinch + 1× TOSLINK (analog/digital audio out)
Boční
1× HDMI (1.3, HDMI-CEC)
1× WiseLink (USB 2.0 in)
3× cinch + S-Video (audio/video in)
3,5mm jack (sluchátka)
1× Common Interface slot
Technologie dynamický kontrast, Auto Motion Plus 100 Hz, 24p Real Movie, Wide Color Enhancer 2, DNIe Pro, Movie Plus, SRS TruSurround XT
Zvukový výkon 2× 10 W (RMS)
Příkon / Standby nezjištěno / <1 W
Rozměry (Š x V x H) 1131 x 714 x 94,5 mm bez stojanu
1131 x 775 x 280 mm se stojanem
Hmotnost: 22,3 kg bez stojanu
26,6 kg se stojanem

(Zkrácená verze původně vyšla 30. dubna 2008 v čísle 5/2008 časopisu Stereo & Video, zde zveřejněno se souhlasem redakce.)

Stereo & Video 2/2010

Stereo & Video 2/2010

3D: Místo bubliny realita
Navštívili jsme prestižní přehlídku spotřební elektroniky CES 2010

Televizory LED LCD
Testovali jsme zobrazovače pracující s LED podsvětlením

Videoprojektory pro domácí kino
Přehlídka přístrojů v cenách od 15 do 90 tisíc korun

Obsah časopisu Stereo & Video 2/2010 naleznete zde »

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Zimpo (bez ověření), 28. Červen 2008 - 9:29

Obrázek uživatele Zimpo

Nevim, ale na netu je cena od 45K s dani.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 28. Červen 2008 - 9:38

Obrázek uživatele d.f.h

Však je taky konec června. Cena v recenzi je květnová a dokonce je to tam i napsáno :-) Chci mít všechny údaje přesně takové, jaké vyšly v časopise. Pro pořádek.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil PETR (bez ověření), 27. Červenec 2008 - 20:15

Obrázek uživatele PETR

tek koukám na cenu v UK a tady stojí kolem 1050 GPB :-)))

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Anonym (bez ověření), 30. Červen 2008 - 17:26

Obrázek uživatele Anonym

Fuj je to humus obraz radsej si kupte plazmu.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 30. Červen 2008 - 20:05

Obrázek uživatele d.f.h

To víš že ano. Ale ty si hlavně nazapomeň vzít prášek.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Anonym (bez ověření), 3. Červenec 2008 - 15:06

Obrázek uživatele Anonym

No ked je podla teba lepsie LCD ako plazma tak ty niet pomoci.Nemienim pozerat na sedo-modro-zelenu ciernu ,na plochy obraz a rastrovanie ktore LCD ma.Fuj

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Anonym (bez ověření), 3. Červenec 2008 - 15:10

Obrázek uživatele Anonym

A este k tomu nikdy by som si nekupil televizor ktory vyrabaju ludia, ktory vcera zbierali ryzu a dnes robia TV.A v tvojej recenzii ze „vynikající je i doba odezvy, pouhé 4 ms“ to je hotova vecnost popri plazme, ktora pracuje v microsekundach.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 3. Červenec 2008 - 15:36

Obrázek uživatele d.f.h

Kdybych chtěl porovnávat LCD a plazmu, tak to udělám. Tohle je recenze LCD televize. Příště bude recenze nějaké plazmy. Pak třeba recenze sekačky na trávu. S čím máš problém?

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Anonym (bez ověření), 3. Červenec 2008 - 18:45

Obrázek uživatele Anonym

No mam problem s tym ze napises do recenzie ze „nalogové vysílání pak snad ani nemá smysl zmiňovat.“ a pritom to je prave najpouzivanejsie vo vsetkych domacnostiach a pokial toto vysielanie dobre nevie zobrazit TV tak je ty nanic, pretoze predpokladam ze kazdy den nepozeras blu-ray alebo Full-HD satellit.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 3. Červenec 2008 - 19:36

Obrázek uživatele d.f.h

A analogem už se přece nedá vůbec počítat, ať postupuje digitalizace sebepomaleji – v dohledné době budou mít doma všichni DVB-T/S/C a nebo nic. To je také každého volba.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil schima (bez ověření), 3. Červenec 2008 - 22:13

Obrázek uživatele schima

Pokud máš doma analog, tak si kup CRT Philips. Spousta lidí přechází na DVB vysílání a rádi by k tomu nějaké zobrazovadlo. Popřípadně vlastní next gen herní konsole, či mají HTPC. Pochybuji, že člověk který dá za TV 50 – 60.000,– má doma „pouze“ analogové vysílání jako zdroj do TV. Já osobně jsem přemýšlel nad 40A646 (60% Xbox 360, 20% DVB-C, 20% HD DVB-C)

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Chromik (bez ověření), 12. Červenec 2008 - 19:22

Obrázek uživatele Chromik

Nojo, typický Xšroťák, který se s**e všude :D Ano, plasma je lepší, ale jedině pokud máš Pioneer za 150 litrů. Mám plasmu za 30 litrů a černá neni černá, ale šedivá. Toto LCD ve velikosti 52 palců mám objednané a obraz to je špičkový. Bude mi sloužit zejména pro signál z Playstationu 3, kde hraji hry a dívám se na Blu-Ray ve FullHD, což s Xšrotem nemůžeš, tak chápu tvoje rozhořčení. Řekni mi ale jedno: Od kdy si lidi pouze s analogem budou kupovat tuhle televizi? :D Znalče

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Chromik (bez ověření), 12. Červenec 2008 - 19:25

Obrázek uživatele Chromik

Whoops, trošku jinam jsem to odpověděl :D Ty avatary mě mátnou

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil schima (bez ověření), 14. Červenec 2008 - 9:31

Obrázek uživatele schima

Ty snad kouříš trávu, viď? : D Jinak co se ti nezdá na Xku, má větší herní podporu než PS3, ale já nejsem pro platformovou válku, já jsem pro crossplatformový tituly

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Chromik (bez ověření), 18. Červenec 2008 - 17:44

Obrázek uživatele Chromik

Na Xku se mi nezdá to, že kvůli svý navíc škrábavý DVD mechanice brzdí právě ty tvoje crossplatformový tytuly, protože 9GB na nainstalovanou hru prostě nestačí a projevuje se to zejména na kvalitě textur a tak. Poté je tu velmi pomalá sdílená RAM, obyčejný procesor (tři slepené PowerPC) a také obyčejná GPU, u které si lidé myslí, že je lepší než RSX a že má víc shaderů a podporu DX10 prvků, což není tak úplně pravda, když shadery RSX běží na 3× vyšším taktu. K tomu ještě nehorázně hnusný design a jako poslední věc, že je to od Microsoftu.

Herní podpora je možnávětší početně, ale playstation má daleko více kvalitních exkluzivních titulů.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 3. Červenec 2008 - 15:34

Obrázek uživatele d.f.h

V článku se snad někde píše, že je LCD lepší než plazma? Pokud tam něco takového vidíš, tak je to s tebou tedy opravdu špatné.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil schima (bez ověření), 3. Červenec 2008 - 13:52

Obrázek uživatele schima

Já jen doufám, že co se týče obrazu, funkcí, reproduktorů, tak je to stejně i u LE40A656. Jen dotaz, dají se nastavovat i RGB složky barev?

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 3. Červenec 2008 - 15:36

Obrázek uživatele d.f.h

Ano, v rámci řady by to mělo být stejné u všech úhlopříček.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil schima (bez ověření), 3. Červenec 2008 - 16:26

Obrázek uživatele schima

Jen vím, že třeba 37čka 6tkové řady má horší parametry než právě 40tka, která by je měla nít totožné s 46ti palcovým modelem. O 32ce ani nemluvě, to úplně zkazili :)

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 3. Červenec 2008 - 16:43

Obrázek uživatele d.f.h

Ono s těmi různě velkými panely je to těžké, člověk nikdy pořádně neví, na čem je. Je pravda, že občas se něco nepovede… Ale všeobecně se daří těm větším úhlopříčkám a to je dobře :-)

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil schima (bez ověření), 3. Červenec 2008 - 13:56

Obrázek uživatele schima

Jen ještě, jak je to s chlazením? Měl jsem doma 32R86 a musím uznat, že lepší sušák na ponožky jsem ještě neviděl

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Angeldast (bez ověření), 19. Červenec 2008 - 19:04

Obrázek uživatele Angeldast

Kraska -)

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Červenec 2008 - 20:12

Obrázek uživatele Anonym

zdravím ted koukám na cenu v UK a pohybuje se kolem 1050 GPB :-)

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Královna Lam (bez ověření), 9. Srpen 2008 - 22:56

Obrázek uživatele Královna Lam

Kolik je opravdová doba odezvy? Někde uvádí 5 ms a jinde zas 4 ms? Ptám se, jelikož kamarád má starší lcd Samsung a občas jsou rychlé pohyby rozmazány. Já scháním pro sebe lcd televizi, která to nedělá a nebo alespoň co nejméně. Prosím poraďte. Dík lama všech lam.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 9. Srpen 2008 - 23:32

Obrázek uživatele d.f.h

No… Já myslím, že 4 nebo 5 ms není takový rozdíl, jako 4 a třeba 8 ms. Každopádně Samsung u tohoto modelu opravdu uvádí dobu odezvy 4 ms.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Královna Lam (bez ověření), 10. Srpen 2008 - 10:20

Obrázek uživatele Královna Lam

Je mi jasné že ten rozdíl je zanedbatelný. Já jen porovnávala parametry různých lcd a tohle mě dost zaujalo. Drtivá většina I prodejců uvádí 5 ms a tak si říkám proč?

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 10. Srpen 2008 - 10:27

Obrázek uživatele d.f.h

Tak to opravdu nevím. V profilech vždy vycházím z materiálů výrobce, protože ono se tohle v domácích podmínkách dost špatně měří :-D

Jinak ale s touhle televizí naprostá spokojenost, dokázal bych si ji bez problémů představit u sebe v obýváku na trvalo.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Anonym (bez ověření), 11. Srpen 2008 - 11:42

Obrázek uživatele Anonym

Tak si ji pořiď a nejdřív se ale podívej na TVFREAK ať si přečteš ty problémy s podsvícením EPG apod. Domnívám se, že za krátkou dobu reklamovaných 50ks – informace ze servisu nesvědčí o kvalitní TV. To nbych si nikdy nevzal.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 11. Srpen 2008 - 11:54

Obrázek uživatele d.f.h

Já už jednoho Samsunga mám – sice plazmu, ale to je vedlejší. Vím, že to není žádná high-end značka, ale opravdu mi to nevadí, beru ji se všemi nedostatky takovou, jaká je. Je mi prostě sympatická.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Královna Lam (bez ověření), 11. Srpen 2008 - 20:23

Obrázek uživatele Královna Lam

Jakou mi teda radíš vybrat lcd? Poraď, zatím v této cenové hladině, mi byla doporučena z více zdrojů, právě tato. Bohužel jsem lama všech lam a tak se snažím sehnat nějaké info, jenže každý říká něco jinačího. Ach jo

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil pavel (bez ověření), 18. Srpen 2008 - 13:35

Obrázek uživatele pavel

No nevím, ale takováto recenze mi přijde dosti o ničem. Vlastně jen papouškuje technické parametry výrobce zabalené do souvětí. Jinak o kvalitě obrazu z různých zdrojů a při různých nastavení jen nepatrná nic neříkající zmínka na konci – pokud nepočítám jedno otření o kvalitu černé v jedné větě. Takovou recenzi mohu sepsat bez toho aniž bych tv někdy na živo viděl.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 18. Srpen 2008 - 13:59

Obrázek uživatele d.f.h

Já s tím víceméně souhlasím. Ovšem nejedná se o recenzi, ale o profil, a to je trošku rozdíl. Pak také existují určitá omezení rozsahu, do textu se prostě všechno nevejde.

Pokud mám dost času, píšu ještě jednu dlouhou verzi – recenzi pro web. Pak to dopadne třeba takhle: http://hdmag.cz/…s500-recenze Bohužel se to ale nepovede vždycky.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Encino (bez ověření), 26. Říjen 2008 - 13:02

Obrázek uživatele Encino

Mam dotaz smerem k USB – umi tahle tv prehrat z flashky avicko (xvid, divx)?

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil d.f.h, 26. Říjen 2008 - 19:56

Obrázek uživatele d.f.h

Bohužel ne, video z USB neumí vůbec žádné.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Encino (bez ověření), 31. Říjen 2008 - 10:51

Obrázek uživatele Encino

jee, takova skoda… :-(

…a diky za odpoved.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Bandikute (bez ověření), 4. Listopad 2008 - 16:13

Obrázek uživatele Bandikute

a fakt ma 24p Real Movie? lebo na oficialnych strankach Samsungu o tom nepisu :(

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil VozemBouch (bez ověření), 4. Listopad 2008 - 16:51

Obrázek uživatele VozemBouch

neví někdo kde se da sehnat karta do CI slotu pro mpeg4?

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil jura (bez ověření), 22. Prosinec 2008 - 7:56

Obrázek uživatele jura

televize je opravdu v pohodě mám ji půl roku a nehodí se jen na analog.,ale co se týče bluray a hd dvd je to šupa,přehrávám to přes e-great od umaxu a jsem velmi spokojený obraz je nádherný a je to jako by se to odehrávalo před vámi,což o plazmě co mám od panasonicu říci nemohu,ale je to také pěkny obraz ale ta technologie jde opravdu dopředu , vypadá to jako by se to odehrávalo před vámi,zní to divně ale je to šupa…ale pokud někdo miluje svou značku vždy bude tvrdit že ta je nej..já osobně kupuji hodně panasonic,tady jsem udělal vyjímku a jsem moc spokojen…a takové kecy (za krátkou dobu reklamovaných 50ks )jsou o ničem…vybíral jsem dlouho mezi sharpem,sony,panasem (zkusil jsem korejce,a jsem spokojen) ..a jestli je to high-end je uplně fuk,mám domácí kino pomalu za 200 tis.,7 let staré,a bohužel viděl a slyšel jsem nedávno kino za 40.tis no a byla to šupa,je zbytečné kupovat nějaký,,highend",pokud chcete za 2–3 roky zas nějakou novinku…každý stroj má svoje mouchy…

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil pepa (bez ověření), 14. Leden 2009 - 19:31

Obrázek uživatele pepa

jsem na tom stejně,vybírám mezi sharpem,sony a panosem,ale mám obavu že vyhraje samsung.Můžu do toho i když mi to spousta lidí vymlouvá?Co to kino za 40 táců,je možné sdělit více? Díky.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Jarda Dvorak (bez ověření), 28. Únor 2009 - 19:36

Obrázek uživatele Jarda Dvorak

Osobne mam tuto TV tri mesice a naprosta spokojenost. Na pouzivam ji 40% blu-ray, 20% PC, 20% HDTV, 20% SDTV Pokud se pouzije kvalitni zdroj, televize se opravdu odvdeci naprosto spickovym obrazem. Samozrejmosti je klasicky problem u LCD bez led podsviceni, kdy pri tme je horsi obraz, nezli pri svetle. Ale mohu jen doporucit. Kupoval jsem tez i Plasmu Panasonic Vieru HD ready a osobne tato Full HD me oslovila daleko vice. Jinak domaci kino do 40tis. mohu z vlastni zkusenosti doporucit Canton GLE 5.1 cca 30tis. Otec ma Canton reference 7.2 (provedeni 5.0) cca 200.000tis a u filmu neni nejaky zasadni rozdil. Samozrejme pokud se dba na hudebni slozku, rozdil je naprosto markantni. Pokud chce nekdo blizsi info, email prilozen

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil milos (bez ověření), 8. Březen 2009 - 0:45

Obrázek uživatele milos

Odhodlávám se ke koupi nové televize i když ještě nemám pořádný digitální zdroj, ale jak už bylo řečeno výše, za chvíli ho budeme mít všichni. Dá se na tomhle televizoru dívatna normální analogový signál? Kromě toho by mě zajímalo, jestli by mi mohl někdo poradiť při výběru mezi LCD LE46A656 a plazmou PS50A557. Parametry sice znám, ale jak to vypadá v realitě? Televizor by byl jen asi 3m od sezení. To se mi zdá pro 50" trochu blízko, taky spotřeba bude na plazmě asi větší a na LCD je 100Hz. Jenže plazma má taky svoje výhody. Múže se někdo obětovat a napsat mi pár hintú? Dik

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Jarda Dvorak (bez ověření), 28. Březen 2009 - 9:57

Obrázek uživatele Jarda Dvorak

Osobne si myslim, ze koukat na teto TV na analog je prinejmensim zverstvo. To se opravdu neda, ten obraz je opravdu hrozny. A jestli myslis ten digitalni zdroj nejake blbe DVB-T, tak to sice bude lepsi, ale v kvalitni obraz moc nedoufej. Osobne si myslim ze tato TV potrebuje minimalne SAT TV a lepe HDTV (dnes napr. v CR Nova HD a Nova Sport HD) Spickovy obraz je samozrejme na Blu-ray nebo primo pustit do toho PC 1920×1080. Mam LE656A a koukam na ni z 2,5m na rikam si, ze by to mohlo byt jeste vetsi. Mame doma jeste full HD projektor na ktery koukam z 3,5m na 2,4m obraz (presne spocitano na idealni velikost) Znamy montoval i tu plazmu od Samsungu a docela na to nadaval, ze to LCD je o poznani lepsi. Ja jsem to nevidel, takze nemohu soudit. Ale hodne jsem cetl o tom ze kdyz LCD tak Samsung, kdyz plasma tak Panasonic (samozrejme v ramci cena/vykon) Ma LCD dobra, ale dnes bych si mozna jiz priplatil za 7.radu s LED podsvicenim. Spotreba je pri stejne velikosti obrazu na LCD i plasme temer totozna. Pri vetsi obrazovce je samozrejme i vetsi spotreba. Plasma je urcite lepsi na TV a film (je dalo by se rici lehonce mazla coz je na tyto ucely lepsi) LCD bych rekl ze je lepsi na PC, hry a podobne ucely kde je lepsi uplne ostre orezany obraz. Ale ja jsem si jiz na LCD zvyknul a je to taky uplne v pohode. (ale musel jsem si zvyknout)

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Jarda Dvorak (bez ověření), 28. Březen 2009 - 10:12

Obrázek uživatele Jarda Dvorak

Jeste bych zapomel dodat ze bych tuto TV urcite doporucil, alvsak je potreba TV obrazove nastavit, jelikoz jinka je obraz pomerne dost prepaleny. Nekde na nemeckych strankach jsem toto nastaveni nasel a mohu rici, ze je to po nastaveni o poznani lepsi

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Charlie (bez ověření), 31. Březen 2009 - 13:22

Obrázek uživatele Charlie

Ahoj,

mohl by jsi mi ten odkaz na nemecke stranky s nastavenim zaslat na e-mail? Dekuji moc.

Re: Samsung LE46A656: Kráska, která se červená (profil)

Vložil Jarda Dvorak (bez ověření), 3. Květen 2009 - 17:22

Obrázek uživatele Jarda Dvorak

Nemam Tvuj email, takze to davam sem. Verim ze to pomuze i vice lidem. Stranky nejsou nemecke (uz je to preci jen dyl co jsem to nastavoval) ale nejake britske. http://www.hdtvtest.co.uk/…Settings.htm

Micropigmentación capilar Marbella, Dermopigmentacion en Nerja.

Vložil Jamesitepe (bez ověření), 7. Květen 2018 - 15:08

Obrázek uživatele Jamesitepe

Convidamos a La Clinica Estetica, en Marbella, el centro más afamado de quitar flacidez piernas, eliminar las celulitis de las piernas España y en Europa. Desea Saber mucho más información, sobre : tratamiento para celulitis marbella belleza en marbella or sotogrande, medicina estética corporal marbella y en san pedro. Tratamiento para celulitis marbella tratamiento de exceso de sudor en marbella o en ronda, exceso de sudor marbella y benalmadena. Admisible contactar por e-mail : beauty@marbea.es y de por otra parte TFN:; +34 670988153 WhatsApp Facebook o también por tel./fax= 951913089 [url=http://www.marbea.es/micropigmentacion-capilar-marbella-y-malaga-jaen-micropigmentacion-capilar-dermopigmentacion-capilar-tatuaje-capilar-tratamiento-contra-la-alopecia-nuevo-tratamiento-alopecia-alopecia-tratam ]micropigmentación capilar Marbella[/url] [url=http://www.marbea.es/micropigmentacion-capilar-marbella-y-malaga-jaen-micropigmentacion-capilar-dermopigmentacion-capilar-tatuaje-capilar-tratamiento-contra-la-alopecia-nuevo-tratamiento-alopecia-alopecia-tratam ]micropigmentación capilar[/url] [url=http://www.marbea.es/micropigmentacion-capilar-marbella-y-malaga-jaen-micropigmentacion-capilar-dermopigmentacion-capilar-tatuaje-capilar-tratamiento-contra-la-alopecia-nuevo-tratamiento-alopecia-alopecia-tratam ]Marbella[/url]