Samsung na IFA 2009: evoluční krok v obrazových technologiích

vydáno 15. 9. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: Beauty Shot, Bluetooth, CCD, CMOS, DLNA, ES20, Face Detection, Face Recognition, Facebook, fotoaparát, Full HD, geo-tagging, GPS, HMX-U10, IFA 2009, intelli-studio, LCD, Picasa, PL55, PL70, Samsung, Schneider-KREUZNACH, Smart Album, Smile & Blink, ST1000, ST500, ST550, UCC, USB, videokamera, Wi-Fi, YouTube

Samsung logo

Nová produktová řada ohlašuje transformaci v osobní práci s digitální fotografií

Společnosti Samsung Digital Imaging a Samsung Electronics na berlínském veletrhu IFA 2009, prestižní akci představující spotřební elektroniku a přístroje pro domácnost, představily své nové portfolio produktů z oblasti digitálního zpracování obrazu.

Nově představené výrobky společnosti Samsung nabízejí to nejlepší z hlediska sdílení obsahu, snadnosti použití a designu, co lze v současné době na trhu nalézt, a zahrnují inovativní řadu špičkových kompaktních chytrých fotoaparátů a videokamer.

Do představené řady patří také modely ST550, ST500 a ST1000. Samsung na veletrhu také vystavuje pokročilou videokameru s podporou technologie UCC (HMX-U10), která maximálně zjednodušuje nahrávání i přehrávání obsahu v plném HD rozlišení.

Každý z výrobků byl pečlivě navržen tak, aby vyhovoval potřebám dnešních spotřebitelů týkajícím se konektivity a sdílení obsahu, a to při respektování požadavku na snadné ovládání a stylový vzhled. Nová řada kompaktních fotoaparátů a pokročilých videokamer reaguje na nejnovější spotřebitelské trendy.

Digitální fotoaparát Samsung PL55

Mezi podporované funkce patří mobilní sdílení obsahu, nahrávání fotografií do oblíbených sociálních sítí (ST1000, HMX-U10) a sdílení zachyceného okamžiku zakomponováním fotografa do snímku díky inovativnímu duálnímu LCD, jehož displeje jsou umístěny na přední i zadní části fotoaparátu (ST550 a ST500).

Mezi další vystavované výrobky značky Samsung patří nedávné přírůstky do řady PL, v níž nalezneme kompaktní digitální fotoaparáty kladoucí důraz na snadnost ovládání – modely PL70 a PL55. Tyto přístroje se mohou pochlubit snímačem s rozlišením 12,2 megapixelů, 5× optickým zoomem a atraktivním stylovým vzhledem.

Tyto modely doplňuje ES20 s velmi příznivou cenou, který je vybaven funkcí Smart Album a režimy Face Detection (rozpoznání tváře), Smile & Blink (detekce úsměvu a mrknutí) a Beauty Shot (rozjasnění a sjednocení pleťových tónů).

Samsung i v průběhu roku 2009 naslouchal požadavkům spotřebitelů a připravil jsme produktovou řadu, která nabízí tolik žádané pokročilé mechanismy pro sdílení obsahu, snadné použití a stylový design, protože právě tyto vlastnosti umožní spotřebitelům lépe sdílet kouzlo okamžiku a skutečně si vychutnat možnosti digitálních obrazových technologií.

Digitální fotoaparát Samsung PL70

Společnost Samsung stojí v čele evoluce chytrých fotoaparátů a videokamer. S pomocí modelů ST550 a ST500 vybavených duálním LCD displejem, s jejichž pomocí si mohou uživatelé snadno pořídit třeba společný snímek s přáteli, aniž by museli stát za fotoaparátem. Model ST1000 podporuje tři různé typy bezdrátové konektivity, který výrazně rozšiřuje možnosti připojení i sdílení obsahu.

Dalším špičkovým výrobkem je videokamera HMX-U10, se kterou je pořizování a přehrávání videozáznamu v plném HD rozlišení snadnější než kdykoli dříve. Tyto výrobky jednoznačně ukazují, že společnost Samsung jde s dobou a že pořizování fotografií a digitálního obrazového obsahu je nyní skutečně dostupné každému.

ST550 a ST500

Modely Samsung ST550 a ST500 přinášejí nejnovější trendy v oblasti inovace kompaktních fotoaparátů – duální LCD displej. Duální LCD displej zdvojnásobuje požitek z práce s fotoaparátem a umožňuje spotřebitelům pořizovat fotografie, jaké doposud nemohli.

S rostoucí popularitou sociálních sítí se sám fotograf stále častěji stává fotografovanou osobou, neboť si pořizuje vlastní snímky a svoje snímky s rodinou a přáteli, které potom umísťuje do svého profilu. Na novém 1,5palcovém LCD displeji umístěném na přední části fotoaparátu uživatel vidí, jak bude výsledný snímek vypadat, a může tak kdykoli snadno pořídit vlastní fotografii.

Digitální fotoaparát Samsung ST550

Model ST550 je na zadní části osazen 3,5palcovým širokoúhlým dotykovým LCD displejem s rozlišením 1,152 megapixelu, který ve srovnání s tradičními fotoaparáty nabízí až čtyřnásobné rozlišení a pro snadnější použití je vybaven také hmatovou vibrační zpětnou vazbou.

Mezi další součásti fotoaparátu patří 12,2megapixelový CCD snímač a širokoúhlý objektiv Schneider KREUZNACH s ohniskovou vzdáleností 27 mm a 4,6× optickým zoomem, který umožňuje pořizovat snímky se širším záběrem z kratší vzdálenosti a poskytuje ostrý, čistý obraz s rovnoměrným rozlišením u středu i při okrajích.

Mezi další inovace společnosti Samsung, které modely ST550 a ST500 nabízejí, patří výkonné uživatelské rozhraní ovládané gesty s vestavěným gravitačním čidlem. Díky této technologii stačí po zapnutí přístroje poklepat na přední LCD displej, a fotoaparát se automaticky nastaví do režimu autoportrétu s detekcí úsměvu. Pokud si tedy uživatel chce pořídit vlastní fotografii, stačí, když poklepe na fotoaparát a usměje se, a přístroj jej vyfotografuje bez dotyku spouště.

Ve spojení s inovativními technologiemi společnosti Samsung, mezi které patří Smile Shot, Smart Face Recognition a Smart Auto, provede přístroj také analýzu základních prvků tvořících kompozici a automaticky upraví nastavení tak, aby byla pořízená fotografie co nejdokonalejší.

Digitální fotoaparát Samsung ST1000

ST1000

Samsung ST1000 uživateli umožňuje, aby byl ve skutečném spojení s rodinou a přáteli a umožňuje mu pořizovat a sdílet fotografické vzpomínky i za pohybu. Model ST1000 se může pochlubit elegantním a kompaktním tělem, které je nabito inovativními technologiemi – nabízí doposud nevídanou kombinaci technologií, mezi něž patří geo-tagging, Bluetooth 2.0, kompatibilita s DLNA a podpora Wi-Fi.

Podpora Wi-Fi umožňuje uživatelům odesílat a vystavovat snímky téměř tak rychle, jak je pořizují, a podpora GPS jim zase umožňuje udržet si přehled o tom, kudy cestovali, a usnadňuje jim následnou správu pořízených fotografií.

V souvislosti se vzrůstající důležitostí sdílení obsahu poskytuje ST1000 nedostižný uživatelský zážitek a je vynikajícím nástrojem, který vám pomůže udržet profil na sociálních sítích stále aktuální. Vestavěný geo-tagging umožňuje uživatelům zaznamenat přesné údaje o čase a místu, kde byl snímek pořízen. Díky podpoře technologie Bluetooth 2.0 lze snímky bezdrátově přenášet na kompatibilní přístroje jako např. mobilní telefony.

Podpora Wi-Fi dále znamená, že uživatelé mohou nyní z míst, kde je k dispozici Wi-Fi pokrytí, svoje fotografie nebo videa okamžitě odesílat e-mailem přímo ze svého fotoaparátu nebo je přímo nahrávat do sociálních sítí jako je např. Facebook, Picasa nebo YouTube. ST1000 také podporuje DLNA konektivitu a v rámci digitální domácnosti umožňuje uživatelům bezdrátově se připojit ke kompatibilní televizi s HD rozlišením a podělit se tak s ostatními o své vzpomínky.

HMX-U10

Full HD videokamera Samsung HMX-U10

HMX-U10 nabízí jedinečný ergonomický design, který se osvobodil od tradičního vzhledu kapesních videokamer. Je ideálním řešením pro spotřebitele hledající dokonale přenosnou videokameru s jednoduchým ovládáním podporující plné HD rozlišení.

HMX-U10 podporuje nahrávání videa v plném HD rozlišení 1920×1080. Kamera HMX-U10 je vybavena 10megapixelovým CMOS senzorem o rozměrech 1:2,3 palce, který uživatelům umožňuje pořizovat také fotografie s úctyhodným rozlišením 10 megapixelů, které lze následně zobrazit na ostrém dvoupalcovém LCD displeji přístroje.

Program „intelli-studio“, který Samsung zabudoval přímo do přístroje a který je určen pro práci s PC, umožňuje uživatelům při připojení videokamery k PC přes USB přehrávat, upravovat a sdílet obsah. Uživatelé mohou také vybrat soubory, které chtějí sdílet, a následně je stiskem jednoho tlačítka pro sdílení obsahu nahrát přímo na stránky YouTube. Při rozměrech 55,7 mm x 103 mm x 15,5 mm a hmotnosti pouhých 112 g včetně baterií je HMX-U10 skutečně ultrakompaktním přístrojem.

Elegantnímu tělu přístroje dominuje ergonomický, zaoblený design se zalomením do úhlu sedmi stupňů, díky kterému mohou uživatelé ve srovnání s jinými ultrakompaktními přístroji videokameru pohodlněji uchopit a vyvarovat se tak zbytečného namáhání ruky a zápěstí.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře