Samsung představil hub pro chytrou domácnost SmartThings nové generace

vydáno 4. 9. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky

Tagy: chytrá domácnost, Samsung SmartThings hub

Samsung s menší přestávkou sklízí plody své akvizice, kterou provedl před rokem a něco. Tehdy za nějakých 200 milionů dolarů koupil výrobce řešení pro chytrou domácnost SmartThings. Na IFA v Berlíně se teď pochlubil plody společné práce.

Samsung SmartThings Hub

Hardware SmartThings byl dosud vyvíjen jen stejnojmennou společností, nyní tedy dceřinou firmou Samsungu. Jihokorejský gigant se v době akvizice nechal slyšet, že zařízení nové generace představí letos v dubnu. Nakonec se to povedlo až teď, při příležitosti prestižní berlínské akce, a světlo světa spatřil hub, senzory a aplikace dostupná pro systémy iOS a Android. Samozřejmostí je také souběžné vydání nástrojů pro vývojáře.

Nový hub je oproti tomu předchozímu lepší zejména proto, že pro své fungování již nepotřebuje internet pro připojení ke cloudu a dokáže autonomně běžet 10 hodin na baterii, jestliže dojde k výpadku elektrického proudu.

Díky výkonnějšímu CPU už SmartThings Hub nepotřebuje cloud k tomu, aby zvládal povinnosti související se zpracováním videa a dat ze senzorů. Díky tomu mohl Samsung (byť zatím v beta verzi) představit prvek Smart Home Monitor, který uživatelům nabídne nepřerušovaný živý přenos videa či možnost spuštění systému pro nahrávání videa při předem naprogramovaných událostech, jak je aktivace senzorů pohybu či spuštění zařízení pro detekci kouře, požáru či úniku vody.

SmartThings aktuálně podporuje asi 200 zařízení a Samsung se již nechal slyšet, že k jeho novým partnerům bude patřit třeba Honeywell, Yale, D-Link či Bose. Dostupnost hubu a příslušenství na českém trhu není známa, nicméně uživatelé ze Spojených států a Velké Británie si zařízení mohou objednávat již nyní. Hub stojí 99 dolarů (respektive liber), jednotlivé senzory pak stojí mezi 30 a 55 dolary.

Zdroj: EnGadget

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře