Samsung představuje Blu-ray Sound Bar a nová domácí kina

vydáno 13. 1. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače

Tagy: 1080p, BD-Live, Blu-ray, CES 2009, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, domácí kino, DTS-HD Master Audio, Full HD, HDMI, HT-BD1250, HT-BD8200, Netflix, přehrávač, Samsung, Smart Volume, Touch of Color, USB, Wi-Fi

Samsung logo

Užívat si dokonalosti Blu-ray je nyní díky trojici nových domácích kin Samsung ještě snadnější.

Samsung Electronics, jednička na trhu a oceňovaný inovátor spotřební elektroniky, představil novou řadu špičkových domácích kin: HT-BD8200 Blu-ray Home Theater Sound Bar, HT-BD7200 2.1 a HT-BD1250 5.1 Blu-ray systémy domácího kina. Modely HT-BD8200 a HT-BD7200 získaly na CES 2009 cenu „Nejlepší inovace“ a domácí kino HT-BD1250 bylo oceněno v kategorii Inovativní design a Engineering.

HT-BD8200 Sound Bar – domácí kino s Blu-ray přehrávačem

Samsung HT-BD8200 je první domácí kino se sound barem a Blu-ray přehrávačem. Doplněno o bezdrátový subwoofer přináší jasný HD prostorový zvuk s minimálními nároky na prostor a maximálním estetickým požitkem. Netradiční řešení rozhodně nesnižuje kvalitu. Skrývá se v něm vynikající integrovaný Blu-ray přehrávač s plným HD rozlišením 1080p a virtuální 5.1 prostorový zvuk, který je k nerozeznání od reality.

Elegantní sound bar je možné připevnit na zeď, což ocení každý, kdo je omezený prostorem či nechce rozmísťovat reproduktory po celé místnosti. Design HT-BD8200 je navržen pro moderní životní styl i décor. S tloušťkou pouhých 6,6 cm a designem ve stylu Touch of Color™ (ToC™) – dotek barvy, přinese do vašeho pokoje stylový a supermoderní prvek. Bezdrátový subwoofer je perfektní kombinací skvělého výkonu a designu, který snadno zapadne do libovolného interiéru.

Samsung HT-BD8200 Sound Bar - domácí kino s Blu-ray přehrávačem

Domácí kino HT-BD8200 přináší jako novinku technologii Smart Volume, která automaticky upravuje hlasitost na tu nejlepší úroveň (redukce zvukových skoků mezi přehrávaným filmem a reklamními spoty, které mohou být v jiné hlasové úrovni) – a nemusíte se ani dotknout dálkového ovladače.

Majitelé také jistě ocení možnost přehrávat nejrůznější multimediální soubory z jiných zařízení. Přehrávat obrázky, videa či hudbu můžete z mobilních telefonů, digitálních kamer či fotoaparátů. Připojit je můžete klasicky kabelem přes USB nebo bezdrátově pomocí Bluetooth™. Blu-ray přehrávač zvládne také multimediální disky a součástí je i kolébka pro iPod.

Díky USB Wi-Fi 802.11 b/g/n adaptéru je HT-BD8200 kompatibilní s interaktivními prvky BD-Live (Blu-ray profil 2.0), dokáže streamovat video ze serveru Netflix či pouštět hudbu z Pandora music (platí pouze pro americký trh).

HT-BD7200 – Blu-ray systém domácího kina

Samsung HT-BD7200 je 2.1 domácí kino s Blu-ray přehrávačem ideální pro zákazníky, kteří požadují sofistikovaný vzhled, špičkový výkon a pohodlí. Kompaktní design tohoto modelu se vejde i do těch nejmenších místností, kam se běžná domácí kina prostě nevejdou. Malý rozměr ovšem není vykoupen nižší kvalitou.

Samsung HT-BD7200 - Blu-ray systém domácího kina

HT-BD7200 díky svým rozměrům klame tělem. Ve skutečnosti vám poskytne impresivní výkon 400 W a simulovaný prostorový 5.1 zvuk za použití pouze dvou reproduktorů. Pro co největší věrnost zvuku byly použity technologie, které snižují šumy a hluk napájecího zdroje a zesilovače. Membrány reproduktorů jsou vyrobeny z mořských řas. Tento přírodní materiál přináší mnohem jasnější zvuk než obvykle používaný papír. Díky volitelnému USB Wi-Fi 802.11 b/g/n adaptéru je možné bezproblémové připojení k síti. Systém se také může pochlubit při startu rychlostí dvakrát vyšší, než je průmyslový standard.

Domácí kino HT-BD7200 oslní i vzhledem. Díky designu Touch of color™ prosvítají z elegantní lesklé černé luxusní nádechy šedé.

HT-BD1250 – Blu-ray systém domácího kina

Blu-ray domácí kino Samsung HT-BD1250 je řešení dostupné pro každého, kdo chce poznat ostrost obrazu a sílu zvuku, které přinášejí blu-ray disky bez kompromisů kvůli prostoru. Díky 5.1 reproduktorům, které dokážou zahřmět silou 1000 wattů, vám HT-BD1250 přinese bohatý realistický zvuk, ať už je použit kterýkoli HD zvukový formát.

Samsung HT-BD1250 - Blu-ray systém domácího kina

Konečně tedy zjistíte, jak opravdu zní Dolby Digital Plus™, Dolby TrueHD™ či DTS-HD Master Audio®. Podobně jako u HT-BD7200 jsou pro vysokou kvalitu reproduktorů použity mořské řasy místo klasické papírové membrány, což zlepšuje kvalitu zvuku. I tento model je možné připojit k síti přes Wi-Fi a v zesilovači byly použity nové technologie, jako u modelu HT-BD7200.

Nová domácí kina budou v prodeji v první polovině roku 2009.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře