Samsung představuje zcela novou kategorii LED HDTV

vydáno 17. 1. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory | 7 komentářů

Tagy: 100 Hz Motion Plus, 200 Hz Motion Plus, CES 2009, DVB-C, DVB-T, ECO Flower, HDTV, Internet@TV, LCD, LED, MPEG-4, Samsung, televizor, Ultra Clear Panel, USB, Wide Color Enhancer Pro, YouTube

Samsung logo

LED TV přináší do obývacího pokoje vyšší kontrastní poměr, štíhlejší design a nižší spotřebu energie

Samsung Electronics, jednička na trhu a oceňovaný inovátor spotřební elektroniky, představuje zcela novou řadu špičkových LED televizorů s vysokým rozlišením a tím opět zvyšuje laťku v oboru plochých televizorů. Nové řady s označením 8000, 7000 a 6000 staví na úspěchu LED HDTV první a druhé generace.

Tyto špičkové televizory využívají LED podsvícení jako primární zdroj světla, což je odlišuje od tradičních studených katodových výbojek (CCFL). Výhody LED podsvícení zahrnují ultravysoké kontrastní poměry, malou tloušťku umožňující elegantnější design a také snížení spotřeby. Řada unikátních síťových funkcí přináší schopnost přizpůsobit se požadavkům zákazníků a poskytnout jim doma zážitek z filmů, her a ostatních multimédií podle jejich představ.

Špičková obrazová kvalita

Každá ze tří řad LED HDTV pro rok 2009 přináší zákazníkům vysoký dynamický kontrastní poměr, kterého dosahují díky průlomové LED technologii vyvinuté Samsungem. Ve srovnání s tradičními CCFL produkuje LED podsvícení skutečnou černou, která vyvolává v divákovi dojem nekonečné hloubky. Jasná a ostrá je i bílá a všechny barvy jsou živé. Výsledkem je obrazová kvalita, která může soutěžit i s přirozenou krásou skutečného světa.

Samsung HDTV LED 8000

Technologie Samsung Wide Color Enhancer Pro přináší divákům širší barevnou paletu. Ultra Clear Panel zvyšuje schopnost zachovat každý detail i v ostrém světle a dalších nepříznivých situacích. Televizor je tedy schopen propustit obrazovkou více světla a zároveň tlumit odlesky od okolního světla. Díky nastavení Natural, které je schopné přizpůsobit se situaci a automaticky optimalizovat nastavení obrazu, kombinují Samsung LED HDTV výhody vysokého jasu LCD s kvalitou obrazu plazmových televizorů.

Nové modely LED HDTV využívají širokou škálu technologií, které zmenšují rozmazání a trhání obrazu, které jsou slabou stránkou LCD televizorů při zobrazování rychlých scén. Všechny tři řady přináší vysoce oceňovanou interpolační technologii Motion Plus. Řada 8000 využívá 200 Hz Motion Plus a vysokou obnovovací frekvenci 200 Hz – čtyřnásobek běžných televizorů.

Díky ní jsou problémy se zobrazováním rychlých pohybů v akčních scénách takřka zcela eliminovány. Řady 7000 a 6000, které využívají také velice kvalitní 100 Hz Motion Plus, přinášejí skvělý zážitek při sledování sportovních akcí, filmů a hraní her.

Nečekané možnosti sítě a zábavy

V roce 2009 plánuje Samsung změnit představu o tom, co znamená dívat se na televizi prostřednictvím Internet@TV – Content Service. Internetové informační rozhraní vyvinuté ve spolupráci s mnoha celosvětovými i lokálními poskytovateli obsahu najdou zákazníci na řadě modelů značky Samsung představených pro rok 2009.

Samsung HDTV LED 7000

Prostřednictvím drátového či bezdrátového připojení k internetu, kterým jsou vybaveny televizory řad 8000 a 7000, mohou jejich majitelé na televizní obrazovce procházet obsah internetových serverů jako například YouTube a mnoha dalších i s lokálním obsahem díky stisknutí jediného tlačítka. Ovládací prvky jsou umístěny na spodní straně displeje a umožňují snadné procházení nejnovějších programů a obsahu. Nové widgety budou přibývat díky otevřeným vývojovým nástrojům, které jsou přístupné každému, kdo chce vytvářet nový obsah.

Online zábavou ovšem možnosti přesahující klasické funkce televizorů ani zdaleka nekončí. K LED HDTV značky Samsung je možné připojit řadu dalších zařízení a zdrojů obsahu. Díky USB portům je snadné sledovat video a fotografie přímo z fotoaparátu či kamery, přehrávat hudbu z kapesního přehrávače či multimediální soubory z přenosného disku.

Osvětlujeme cestu funkčnímu designu

Samsung HDTV LED 6000

Nové LED HDTV značky Samsung nabízejí nejen obrazový zážitek blížící se realitě a bránu k nejnovější zábavě, lámou také limity zabraňující včlenit televizor do interiéru obývacího pokoje. Využitím LED panelů Samsung zeštíhlil všechny modely do neuvěřitelných rozměrů. Jejich tloušťka menší než 30 mm nikterak neomezuje konektivitu a nezabránila ani v zabudování DVB-T/C MPEG-4 HDTV tuneru.

Neuvěřitelně štíhlému designu skvěle sekunduje nový a tenký nástěnný držák. Současné držáky vyžadují mezi televizorem a zdí mezeru až 100 mm, nové modely pro LED HDTV si vystačí se vzdáleností pouhých 15 mm. Díky tomu je upevňování nového televizoru podobné spíš věšení obrazu než instalaci elektroniky.

V roce 2008 představil Samsung unikátní Crystal design s průsvitným povrchem a barevným nádechem, který dodal televizorům atraktivní křišťálový vzhled. Nejnovější evoluce začíná platinovým černým rámem, který přechází přes výrazný chrom až do zářivého hranolu na vnějším okraji (řada 8000) nebo rudočerných odlesků (řady 7000 a 6000). Intenzita barvy se jemně mění v závislosti na úhlu pohledu a ještě více zdůrazňuje štíhlou eleganci televizoru.

Ekologické televizory

Díky LED technologii jsou televizory Samsung 8000, 7000 a 6000 navrženy tak, aby splňovaly evropské normy ECO Flower. Spotřeba energie byla výrazně snížena a televizory neobsahují také žádnou rtuť. LED TV jsou tedy mnohem více ekologické a bezpečné, než přístroje využívající jiné technologie. Spotřeba energie je nižší o 40 procent než u tradičních LCD HDTV stejných úhlopříček. LED HDTV jsou také vybaveny nastavením pro úsporu energie, které optimálně upraví podsvícení a kvalitu obrazu a zároveň zachová hladké a přirozené zobrazení.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Samsung představuje zcela novou kategorii LED HDTV

Vložil Spuk (bez ověření), 23. Únor 2009 - 21:29

Obrázek uživatele Spuk

a kdy ma vyjit nova rada tv samsung ?

Re: Samsung představuje zcela novou kategorii LED HDTV

Vložil Jozin (bez ověření), 7. Duben 2009 - 1:14

Obrázek uživatele Jozin

Televizor je to dobry , ale spekulativna cenova politika Samsungu je chora.Tolko za televizor nikdy nedam. Asi si musim vybrat inu znacku.

Re: Samsung představuje zcela novou kategorii LED HDTV

Vložil d.f.h, 10. Duben 2009 - 15:58

Obrázek uživatele d.f.h

40 tisíc za 40" Full HD LED LCD je hodně?

Re: Samsung představuje zcela novou kategorii LED HDTV

Vložil Anonym (bez ověření), 15. Duben 2009 - 21:44

Obrázek uživatele Anonym

já se spíš ptám, kde (kromě na floře v praze v samsungu) se to dá koupit? :o)

Re: Samsung představuje zcela novou kategorii LED HDTV

Vložil Anonym (bez ověření), 30. Duben 2009 - 19:04

Obrázek uživatele Anonym

ja uz jsem ji videl i v normalnich obchodních řetězcích s elektrem

Re: Samsung představuje zcela novou kategorii LED HDTV

Vložil kockonos (bez ověření), 15. Duben 2009 - 22:24

Obrázek uživatele kockonos

Jsem kaskader a pres neduhy ohledne „bleedingu“ jsem si ji dnes na Flore koupil , zitra prijde 46b6000 , pripojim popcorna a uvidim ;-).Sehnat se da podle me ve vsech moznych obchodech na netu ;-) staci googlovat.

Re: Samsung představuje zcela novou kategorii LED HDTV

Vložil Vlada (bez ověření), 2. Květen 2009 - 12:07

Obrázek uživatele Vlada

No jest to chvili potrva, nez se vychytaji ty neduhy stejne jako to bylo u Plazmovek. Televize urcite maji velkou budoucnost kvuli spotrebe, hmostnosti, tloustce a kvalite obrazu.