Samsung si nechal patentovat rolovatelný TV displej

vydáno 1. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: LG, patent, rolovatelný displej, Samsung, trend

Samsung i LG mají velký zájem o vysoce flexibilní displeje, které lze rolovat jako plátno pro projektory. Každá z obou společností však v tomto ohledu jde jiným směrem.

Nedávno jsme se dozvěděli, že firma LG je připravena na komerční využití svých rolovatelných displejů, přes Vánoce se pak přidal i Samsung, který zveřejnil patent svého vlastního řešení.

Na rozdíl od OLED řešení LG se patent Samsungu týká horizontálního rolování. Oba konce panelu pak drží vertikální struktura na obou stranách displeje. První věž obsahuje většinu displeje na (vertikálně umístěném) válci, druhá je zde víceméně jen jako mechanická podpora. Plochý displej ve všech fázích je v horizontální podobě mnohem větší výzva než v té vertikální.

Aby displej Samsungu zůstal plochý (a neprohýbal se), je za displejem implementován střední nosník. Ten se při srolovaném displeji schová za obě věže, respektive válce.

Zdá se však, že LG přece jen bere tuhle technologii trochu vážněji než jeho jihokorejský konkurent, neboť řešení od Samsungu vypadá dost složitě. A máme trochu podezření, že je tak složité právě proto, že jednodušší řešení už si předtím zabral LG. Tuhle bitvu tedy Samsung, zdá se, prohrál. I když nechme se překvapit, jak bude jeho řešení – pokud tedy vůbec reálně přijde – bude vypadat ve skutečnosti.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře