SeaRex 3D: První digitální film českého kina IMAX

vydáno 15. 2. 2011 | autor IMAX Praha | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Filmy, Z domova | 2 komentáře

Tagy: 3D, film, IMAX, IMAX 3D, IMAX Digital, IMAX Praha, SeaRex 3D, SeaRex 3D: Výprava do časů dinosaurů

IMAX - logo

Jediné české kino IMAX poprvé nabídne svým návštěvníkům film v digitálním formátu. Bude jím podívaná s názvem SeaRex 3D: Výprava do časů dinosaurů, velká výprava mezi prehistorické vodní ještěry, kteří vládli druhohorním oceánům.

Ve filmu SeaRex 3D ožívá svět pravěkých moří a gigantických vodních ještěrů, T-Rexů oceánů, kteří zde žili dvacet milionů let před tím, než se na souši ozval řev prvních dinosaurů.

Na dobrodružnou „cestu do pravěku“ se z mořského akvária vydává zvídavá dívka Julie, jejímž neočekávaným společníkem a průvodcem se stává paleontolog Georges Cuvier z 19. století. Doslova tváří v tvář se setkají s mocným Liopleurodonem, dlouhokrkým Elasmosaurem, s dravým Prognathodonem či obrovským Shonisaurem.

„Film SeaRex 3D: Výprava do časů dinosaurů uvedeme hned po dokončení digitalizace,“ říká marketingová manažerka kina IMAX Adriana Vrabcová.

„Intenzivně ho budeme hrát do konce března, kdy bychom měli uvést animovanou komedii Máma mezi Marťany. Z programu ale úplně nezmizí ani potom,“ dodává Vrabcová

SeaRex 3D: Výprava do časů dinosaurů (2010) - IMAX 3D

Název filmu odkazuje na mimořádně populárního Tyrannosaura Rexe, podmořští ještěři jsou jeho více než důstojnými protějšky. Producenti filmu Francois Mantello a Catherine Vuong vysvětlují:

„Prehistoričtí vodní ještěři jsou stejně pozoruhodní a strhující jako jejich suchozemští příbuzní, dinosauři. Navíc jsou pro podívanou na velkém plátně kina IMAX jako stvoření, protože jejich velikost je přímo neuvěřitelná. Diváci budou mít každou chvíli pocit, že se vynořují z plátna a že se jich mohou dotknout vlastníma rukama.“

Vedle triků a 3D efektů hraje ve filmu důležitou roli i věda a vědecký základ celého příběhu. Na filmu spolupracovala řada odborníků a několik významných paleontologů v něm i přímo vystupuje. Průvodcem filmu je Georges Cuvier (1769–1832), zakladatel paleontologie obratlovců.

Film SeaRex 3D: Výprava do časů dinosaurů vznikal čtyři roky s rozpočtem pět milionů dolarů. Na digitálních tricích se podílelo pět různých trikových studiích a z celkové délky filmu 41 minut tvoří plných 25 minut trikové pasáže.

Ty byly posléze zkombinovány se záběry natočenými na Novém Zélandě, v Egyptě, v muzeích Paříže a Londýna a v ateliérech. Tvůrci používali dvě speciální kamery RED 4K Digital 3D, určené pro trojrozměrné natáčení.

Autory scénáře a zároveň režiséry jsou Pascal Vuong a Ronan Chapalain. Produkce se ujali Catherine Vuong, Pascal Vuong a Francois Mantello. Hudbu složil Franck Marchal.

V hlavních rolích se objeví začínající Chloe Hollings v roli Julie a Richard Rider jako paleontolog Georges Cuvier. Dále hrají Liopleurodon, Elasmosaurus, Prognathodon, Mosasaurus, Shonisaurus, Nothosaurus a další.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: SeaRex 3D: První digitální film českého kina IMAX

Vložil Červ (bez ověření), 16. Únor 2011 - 14:30

Obrázek uživatele Červ

Hmm, já prostě nějak nechápu tuhle IMAX filosofii. Oni digitalizují IMAX, aby mohli rozšířit nabídku filmů a pak budou měsíc dávat jeden krátký film?? Přitom v portfoliu mají celkem slušnou řádku loňských filmů, které promítali v ostatních DigiIMAXech a o kterou by byl určitě slušný zájem. Jinak je sice hezké, že zdůrazňují, že záběry byly natočeny RED 4k kamerou, ale vzhledem k „šitozním“ 2k projektorům je nám to platné jako mrtvému zimník :-)

Re: SeaRex 3D: První digitální film českého kina IMAX

Vložil short ralph lauren (bez ověření), 5. Březen 2013 - 18:58

Obrázek uživatele short ralph lauren

Hi there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.