Sencor představil nové UHD TV pro vánoční trh

vydáno 26. 10. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory | 1 komentář

Tagy: opera, Sencor SLE 55US500TCS, SLE 43US500TCS, SLE 49US500TCS, Smart TV, Vánoce

Tak nám už opět klepou na dveře Vánoce. Tyto svátky jsou – ať se nám to líbí nebo ne – v naší kultuře do značné míry spojeny se sledováním televize, což má u mnohých z nás nejspíš jistou souvislost s nostalgickými vzpomínkami na dětství strávené u pohádek.

Sencor se rozhodl toho využít na nabídnout trojici UHD televizorů – řada zahrnuje tři modely (SLE 55US500TCS, SLE 49US500TCS a SLE 43US500TCS), jež využívají chytré rozhraní Opera. To kromě samotného sledování pořadů využijete i pro surfování na internetu, přehrávání videa a hudby nebo instalaci a následné používání aplikací.

Všechny tři modely podporují hybridní vysílání ve formátu DVB-T2 a S2 (tedy kodek h.265) a také HbbTV, které pro změnu umožňuje sledování pořadů z archivů jednotlivých televizních stanic (my ale máme stejně radši aplikace na Adroid TV boxu). K integrovanému USB konektoru lze také připojit externí pevný disk nebo USB flash disk a sledovat tak svůj vlastní obsah (my bychom opět připojili spíš ten adroid TV box s KODI).

Televize pochopitelně podporují všechny držáky ve VESA standardu. (Jeden takový – od firmy Stell – jsme vcelku nedávno recenzovali i na HDmagu).

Trojice televizorů má společnou podporu rozlišení Ultra HD, prostorový zvuk s ekvalizérem, možnost připojení k internetu přes Wi-Fi či LAN kabelem nebo dvojici osmiwattových reproduktorů. Vzhledem k ceně (viz dále) ale budete patrně muset oželet některé speciality jako je HDR. Největší, 55palcový model SLE 55US500TCS zakoupíte za doporučenou cenu 13 999 Kč, střední, 49palcovou variantu (SLE 49US500TCS) za 11 999 Kč a nakonec tu nejmenší, 43palcovou (SLE 43US500TCS) za 10 499 Kč. Poslední model tak může teoreticky sloužit i jako velký PC monitor – tedy za předpokladu že zvládne plné 4K rozlišení ve formátu 4:4:4, ideálně v 60Hz, což jsme neměli možnost vyzkoušet.

Zdroj: TZ Sencor

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Sencor představil nové UHD TV pro vánoční trh

Vložil mcm backpack (bez ověření), 18. Březen 2018 - 4:06

Obrázek uživatele mcm backpack

Do not think that you must accompany your life. Do not allow changes in the future. Do not break up in advance because of fear of loss