Seriály na Blu-ray: Hrdinové, Terminátor, HIMYM...

vydáno 16. 6. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, BD-Live, Blu-ray, CSI, DTS-HD Master Audio, Heroes, HIMYM, How I Met Your Mother, Hrdinové, Kriminálka Las Vegas, MPEG-4 AVC, My Name Is Earl, Paramount, Paramount Pictures, seriál, Sons of Anarchy, Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, The Universe, Universal, Universal Pictures, VC-1, Warner Bros.

Blu-ray Disc logo

Ve vysokém rozlišení vycházejí kromě filmů stále častěji také oblíbené televizní seriály. Už podruhé vám přinášíme přehled těch nejlepších z nich.

Není snad nutné příliš zdůrazňovat, že se níže uvedené seriály objeví většinou nejdříve v regionu A (USA, Kanada) a teprve později možná u nás v Evropě (region B). Zámořská vydání bohužel bývají často regionálně kódovaná, českou jazykovou podporu alespoň ve formě titulků pak nelze očekávat ani na evropských verzích (oficiálně pouze Tudorovci – 1. sezóna a Tudorovci – 2. sezóna).

Hrdinové – 3. sezóna (2008)

Hrdinové - 3. sezóna (2008)

První dvě sezóny seriálu už na Blu-ray vyšly – Hrdinové – 1. sezóna, Hrdinové – 2. sezóna – a sklidily značný prodejní úspěch. Zatím poslední třetí sezóna, jejíž závěrečný díl byl odvysílán na konci dubna, se na Blu-ray objeví 1. září, tedy týden před startem čtvrté sezóny.

Na pěti dvouvrstvých 50 GB discích bude kromě samotných pětadvaceti epizod (VC-1 obraz, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk) také bohatá bonusová výbava, kterou ostatně studio Universal vybavilo i Blu-ray edice předchozích dvou sezón. Početní fanoušci se mohou těšit na audiokomentáře, vynechané a alternativní scény, galerie, celou řadu dokumentů a také BD-Live obsah.

Terminátor: Příběh Sáry Connorové – 2. sezóna (2008)

Terminátor: Příběh Sáry Connorové - 2. sezóna (2008)

Sci-fi seriál, velmi volně vycházející z filmové trilogie Terminátor (hlavně Terminátor 2: Den zúčtování), se nesetkal s nijak velkým úspěchem. Na Blu-ray už vyšla jeho první sezóna (Terminátor: Příběh Sáry Connorové – 1. sezóna), druhou to čeká 22. září a žádné další už se točit nebudou, seriál byl totiž letos v květnu ukončen.

Studio Warner přesto věnuje pětidiskovému Blu-ray vydání poměrně slušnou péči. Dvaadvacet epizod (VC-1 obraz, Dolby Digital 5.1 zvuk) bude doplňovat rozsáhlá bonusová sekce, zahrnující například nezařazené scény, audiokomentáře, několikadílný dokument The Continuing Chronicles a celou řadu dalších materiálů.

Kriminálka Las Vegas – 9. sezóna (2008)

Kriminálka Las Vegas - 9. sezóna (2008)

Také Kriminálka Las Vegas se už dočkala své Blu-ray premiéry – nedávno vyšlo pětidiskové vydání Kriminálka Las Vegas – 1. sezóna. Studio Paramount teď udělá obvyklý úkrok stranou a po první sezóně vypustí do světa vysokého rozlišení sezónu zatím poslední, devátou. Ta ukončila své premiérové tažení po televizních obrazovkách přesně před měsícem.

Devátá sezóna vyjde na Blu-ray 1. září a na šesti discích bude obsahovat všech 24 epizod s VC-1 obrazem a DTS-HD Master Audio 7.1 zvukem, což je na „obyčejný“ televizní více než slušné. Bonusy se očekávají ve formě audiokomentářů, krátkých dokumentů a neměl by chybět ani BD-Live obsah.

The Universe – 2. sezóna (2007), 3. sezóna (2008)

The Universe - 2. sezóna (2007)

Trochu jiný okruh diváků zaujme dokumentární série The Universe kanálu History. První sezóna seriálu, zabývajícího se na populárně naučné úrovni vesmírem a astronomií, už na Blu-ray vyšla (Universe, The: Season One), druhá se objeví 7. července a třetí je v plánu na 29. září.

The Universe - 3. sezóna (2008)

Každá edice bude tvořena třemi dvouvrstvými 50 GB disky, epizody nabídnou 1080i MPEG-4 AVC obraz a Dolby Digital 2.0 zvuk. Velká část obsahu každého dílu je tvořena počítačovými animacemi a zbytek jsou rozhovory s odborníky, čemuž by tyto technické parametry měly plně dostačovat.

My Name Is Earl – 4. sezóna (2008)

My Name Is Earl

Chlápek, co snad nikdy neudělal nic dobrého. To je Earl Hickey. Pivo, zábava, krádeže – to je náplň jeho života. Všechno změní až výhra v loterii. Earl uslyší o karmě a rozhodne se kompletně změnit celý svůj život – vyrobí seznam všech špatných věcí, které ve svém životě udělal a teď se je chystá napravit. Prostě se snaží být lepším člověkem. Pomáhá mu v tom jeho bratr Randy a uklízečka v hotelu Catalina.

Čtvrtá sezóna karmicko-komediálního seriálu My Name Is Earl bude s největší pravděpodobností také jeho poslední, kanál NBC zastavil letos v květnu jeho výrobu. Přesto se právě tato sezóna objeví 15. září na Blu-ray, čtyřdiskové vydání s minimem bonusů připravuje 20th Century Fox. Jestli se ve vysokém rozlišení dočkáme i předchozích sezón, to je ve hvězdách.

How I Met Your Mother – 4. sezóna (2008)

How I Met Your Mother - 4. sezóna (2008)

Netradičně vyprávěný sitkom o pěti kamarádech z New Yorku a jejich příhodách, nehodách a dobrodružstvích. Tu pravou a jedinou hledající Ted, bývalá popová hvězda Robin, milovník záhad Marshall, učitelka ze školky Lily a nenapravitelný živel Barney se na obrazovky vrací už počtvrté, aby nám vyprávěli, jak to tenkrát všechno vlastně bylo…

Pokud existuje sitkom, který by svou popularitou dokázal překonat oblíbené Přátele (Friends, 1994–2004), tak by to mohl být právě HIMYM. Zatím poslední, čtvrtou sezónu seriálu vydává na Blu-ray 29. září studio Fox (tou dobou už bude týden po premiéře první epizody páté sezóny), mezi bonusy nalezneme audiokomentáře, hudební video, rekapitulaci třetí sezóny a diskusní pořad A Night with Your Mother

Sons of Anarchy – 1. sezóna (2008)

Sons of Anarchy - 1. sezóna (2008)

SoA je motorkářský gang působící ve fiktivním americkém městě Charming u mexických hranic. Gang vede Clay (Ron Perlman) a jeho nevlastní syn, hlavní hrdina Jax. Živí se převážně obchodem se zbraněmi. Seriál mapuje působení gangu, obchody se zbraněmi, Jaxovy pochyby o směřování gangu a osobní spory mezi členy, do kterých zasahuje v neposlední řadě rodina. Největší hrozbou pro SoA je však agentka ATF a místní zástupce šerifa.

Seriál Sons of Anarchy má za sebou první sezónu, která pro něj dopadla velmi dobře – stal se nejúspěšnějším seriálem mateřského kanálu FX od série Zachraň mě (Rescue Me, 2004-dosud). Na Blu-ray se objeví 18. srpna ve formě čtyřdiskové edice studia Fox, což znamená MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk a nějaké ty bonusy navrch: komentáře u vybraných epizod, vynechané scény a pět krátkých dokumentů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře