Sharp se pochlubil 27“ displejem s 8K či HDR

vydáno 14. 10. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: 8K displej, CEATEC, Japonsko, monitor, Sharp

Na letošním veletrhu Ceatec v Japonsku se Sharp pochlubil novinkou v podobě 27palcového monitoru s ne méně než 7 680×4 320 pixely, čili 8K Ultra HD.

Zařízení dokáže přehrávat obsah v 8K rozlišení rychlostí až 120 snímků za sekundu, za zmínku stojí i podpora HDR.

Displeje budoucnosti budou schopny reprodukovat více obrazových detailů, než je lidské oko vůbec schopno rozlišit. Sharp věří, že tyto displeje budou schopny zobrazovat 2D video tak, že bude vypadat trojrozměrně. A svou vizi představil právě v rámci tohoto prototypu.

Ten drží hned několik rekordů. Sharpu se podařilo nacpat více než 33 milionů pixelů (z nichž každý může být ovládán individuálně) do 27“ panelu. Rozlišení 8K má čtyřikrát tolik pixelů než 4K a 16krát tolik než Full HD.

Aby mohl 8K zrealizovat, používá Sharp, nedávno zakoupený Foxconnem IPS LCD panel s technologií IGZO. Ta odkazuje k malé mřížce z tranzistorů, které ovládají každý pixel zvlášť.

8K rozlišení je zde zkombinováno se 120 snímky za sekundu a HDR (High Dynamic Range). Klasický PC monitor běží při 60 Hz, ale většina herních monitorů zvládá 120 Hz i více.

Zatím není jasné, kdy a jestli vůbec někdy se monitor od Sharpu dostane na trh, ale koncept je to pěkný, to se musí nechat.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře