Sharp vyvinul 3D HD kameru pro mobilní zařízení

vydáno 26. 5. 2010 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Foto a video, Mobilní telefony

Tagy: 3D, 720p, Color Synchronizing Processing, Fast Radeout Technology, mobilní telefon, Optical Axis Control Processing, Sharp, Timing Synchronizing Processing, videokamera

SHARP - logo

Snadno dostupné video v 3D: Společnost Sharp vyvinula jako první 3D kamerový modul, který zaznamenává 3D obraz ve vysokém rozlišení (720p). Sharp začne v červenci s rozesíláním prvních vzorků a masová výroba bude spuštěna ještě v průběhu roku 2010.

3D obraz je tvořen záběry z dvojice objektivů, které současně zaznamenávají obraz určený pro pravé a levé oko. 3D kamera tedy musí obsahovat další přídavné obvody, které se postarají o zpracování obrazu z dvou kamer a kontrolují například nastavení barev či správnou vzájemnou pozici obou objektivů.

Výrobci se snaží o co nejmenší velikost a hmotnost kamerových modulů a zároveň o maximální urychlení doby jejich vývoje.

3D kamera vyvinutá společností Sharp obsahuje funkce pro zpracování obrazu z levé a pravé kamery, včetně Color Synchronizing Processing pro synchronizaci barev a jasu, Timing Synchronizing Processing pro synchronizaci video signálu a Optical Axis Control Processing pro správné nastavení optických os obou kamer.

Mobilní 3D HD kamerový modul Sharp

Fast Radeout Technology navíc umožňuje rychle zpracovávat data z obrazového senzoru a díky tomu může být 3D obraz zachycen ve vysokém rozlišení. Při vývoji tohoto kamerového modulu Sharp využil své vysokokapacitní technologie získané během mnoha let vývoje kamerových modulů tak, aby nakonec dosáhl malé kompaktní formy.

Tento 3D kamerový modul je určen pro použití v malých kamerách, mobilech a chytrých telefonech, a bude se tak spolupodílet na vývoji široké škály průkopnických komunikačních zařízení.

Sharp bude nový 3D trh založený na 3D zobrazovacích technologiích i v budoucnu zásobovat svými produkty, včetně malých, středních a velkoformátových 3D displejů z tekutých krystalů, a také 3D vstupních zařízení, jako jsou například 3D kamerové moduly.

Sharp a 3D - co o nich víme?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře