Sólista si zahraje na Blu-ray

vydáno 22. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, DreamWorks, film, Pokání, Pýcha a předsudek, Sólista, The Soloist

Sólista (The Soloist, 2009)

Talentovaný britský režisér Joe Wright zatím dokázal zaujmout oběma svými celovečerními filmy (Pýcha a předsudek, Pokání) a nadprůměrný je i ten jeho zatím poslední, hudební drama Sólista (The Soloist, FDb.cz). V našich kinech se sice objeví až na podzim, už v srpnu si ho ale budeme moct dopřát na Blu-ray.

Blu-ray vydání připravuje studio Dreamworks, v regionu A (USA) by se mělo objevit 4. srpna se standardní výbavou: Dolby TrueHD 5.1 zvuk, audiokomentář režiséra, několik dokumentů o vzniku filmu (všechny v HD), vynechané scény a trailer.

Dreamworks své Blu-ray tituly regionálně nekóduje, americké vydání tedy bude možné bez problémů přehrát i u nás v regionu B. Pokud se disk objeví i v Evropě, na některé z mutací by teoreticky mohla být i česká jazyková podpora, příliš pravděpodobné to ale není.

Sólista (2008)

Příběh podle skutečných událostí, o kterých napsal Steve Lopez sérii článků do novin Los Angeles Times.

Milovník hudby Nathaniel Anthony Ayers navštěvoval Univerzitu v Ohio a studoval dva roky na Juilliardově škole. Ve dvaceti letech u něj propukla mentální porucha – schizofrenie. Stal se z něj bezdomovec v oblasti zvané Skid row (Los Angeles), kde žil 35 let. Ale u hudby přesto zůstal, protože ji miloval.

Hlavně Beethovena. V roce 2005 si ho všiml Steve Lopez a vzniklo mezi nimi přátelství. Napsal o něm sérii článků a díky tomu se Nathanielovi splnilo přání – zahrát v koncertní hale Walta Disneyho.

Sólista (The Soloist, 2009)

Hlavní roli redaktora L. A. Times ztvárnil Robert Downey Jr., nadaného violistu Nathaniela Anthony Ayerse si zahrál Jamie Foxx, který už jednou ztvárnil umělce ze světa hudby – jazzmana Raye Charlese ve filmu Ray.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře