Sony chystá reklamní vstupy do her

vydáno 1. 6. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software | 5 komentářů

Tagy: hra, PlayStation 3, Sony

Zkuste si tu situaci představit: Hrajete finále hry, nad kterou jste trávili poslední čtyři hodiny. Nervy na pochodu, po čele stékají krůpěje potu, ruce se klepou, vaše herní já právě přeskakuje hořící propast, za ním běží ohromné monstrum a natahuje se po hrdinovi. Přežije? Spadne do propasti? Sežere ho monstrum? To se dozvíte až po komerční přestávce.

Sony si dalo patentovat systém, který je schopný právě takového zvěrstva. Stejně jako vám v televizním vysílání do filmu skáčou reklamy, by skákaly i do her. Děsivá představa? To rozhodně. Zvlášť, pokud se jí ujme někdo opravdu „šikovný“.

Těžko říct, co si pod patentem japonská společnost představuje, každopádně výše zmíněný scénář je dost přitažený za vlasy, takže se ještě neděste. Mnohem pravděpodobnější je verze, v jejímž rámci by reklamy vyskakovaly v klidnějších pasážích a budou to buď klasické bannery, spoty, nebo interaktivní reklamy, kterými se dokonce budete muset „proklikat“.

God of War

Na jednu stranu se jedná o solidní zvěrstvo, které už asi většinu pařanů zvedlo ze židle. Na druhou stranu by to ale mohlo znamenat něco podobného jako u Kindlu od Amazonu. Buďto si koupíte plnohodnotnou hru bez jakýchkoli reklamních breaků, nebo třeba o třetinu levnější verzi, v níž hold za menší peníz budete muset trpět nějakou tu reklamu.

Vlastně se to jeví jako chytrá strategie. Pařani jsou docela specifická cílová skupina, takže by se reklama mohla prodávat dost snadno a na konec vývojářům vynášet větší peníze než klasická prodejní verze. Co tedy Sony chystá, by mohlo mít na herní průmysl velice pozitivní ekonomický dopad. Pořád je tu ale onen fakt, že vám přeruší hru pitomá reklama na štětku do uší. A to dovede naštvat, co říkáte?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Sony chystá reklamní vstupy do her

Vložil milhaus (bez ověření), 1. Červen 2012 - 12:32

Obrázek uživatele milhaus

tohle se bude zrejme tykat jen cloud hrani, ktery sony oznami na E3 (ve spolupraci s gaikai). tipuju ze nabidne moznost streamovani her zdarma, ale hrac bude nucet sledovat reklamy.

Re: Sony chystá reklamní vstupy do her

Vložil th0ca (bez ověření), 1. Červen 2012 - 15:36

Obrázek uživatele th0ca

jelikoz si hru koupim, tak tim padem nemam duvod proc by tam reklama mela byt… ale dobry by bylo svym zpusobem to nejak aktivovat u bazarovych her :o heh,.

Re: Sony chystá reklamní vstupy do her

Vložil Anonym (bez ověření), 1. Červen 2012 - 18:28

Obrázek uživatele Anonym

dost som o tejto teme cital na weboch a pravdupovediac hned na zaciatku ma to poriadne zarazilo, reklamy v hrach? To im snad nemoze preist. Ale teraz ked som precital clanok tuna tak az take zle mi to nepripada, ovsem ak bude moznost vyberu. Bud hru s reklamou ale za vyrazne nizsiu cenu alebo bez ale za plnu cenu. Toto mi pripada dost ferove. Potom budeme prekvapny ze kolko ludi si tu ktoru verziu kupy. A ci reklamy v hrach je rozumny napad…

Re: Sony chystá reklamní vstupy do her

Vložil Casik (bez ověření), 2. Červen 2012 - 14:50

Obrázek uživatele Casik

A takovyhle trivialni, nenarocny na vymysleni (dosud nepouzito, protoze by to pouze nekomu malemu neproslo), uz leta stary, obecny princip se da patentovat? No nazdar hodiny.

Re: Sony chystá reklamní vstupy do her

Vložil pdd (bez ověření), 3. Červen 2012 - 8:15

Obrázek uživatele pdd

Na to ze je sony v prd.az po usi si dovoluje teda moc.!a ne neni to fer protoze kdyz jsi poctive hru koupím tak tam zadnou debilni reklamu netoleruji.