Spekulace: bezokrajový OLED displej pro Galaxy S8

vydáno 11. 11. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: 4K, OLED, Samsung Galaxy S8, smartphony

Samsung za sebou nemá zrovna růžový rok, fiasko s phabletem Galaxy Note 7 netřeba připomínat. Do budoucna ale hledí s nadějí, což dokazují i spekulace ohledně jeho chystané vlajkové lodi, smartphonu Galaxy S8.

Nejnovější z nich se týká displeje telefonu, který by podle jednoho z vývojářů divize Samsung Display jménem Park Won-sang mohl být prakticky bezokrajový a pokrývat i více než 90 procent plochy předního panelu zařízení. Tedy Park neřekl přímo, že se jedná o displej pro S8. Řekl jen, že Samsung do vývoje takového OLED displeje investuje nemalé prostředky. A kde jinde než na vlajkové lodi by měl novou technologii uvést?

Pokud jde o současnou generaci, pak Samsung Galaxy S7 má poměr displeje ku tělu o hodnotě 72 %, S7 edge pak 76 %. Soudě dle designu posledních modelů dojde ke zvětšení displeje na spodní a horní hraně, neboť na okrajích už prakticky není kam rozšiřovat. A to nejlepší na konec: OLED displej u Galaxy S8 by mohl mít 4K rozlišení, což u tak malého displeje není tak úplně praktické a je to vcelku zbytečné, pokud tedy neuvažujeme virtuální realitu. Bude také zajímavé sledovat, jak na tak malém displeji s tak vysokým rozlišením bude vypadat přehrávané video.

Zdroj: Phone Arena

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře