Spekuluje se o bezdiskovém Xboxu One

vydáno 20. 11. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, digitální kopie, fyzický disk, herní konzole, hry, Microsoft, Thurrott, Xbox One

Portál Thurrott hlásí, že v příštím roce vyjde konzole Xbox One bez diskové jednotky. Údajně by nemělo jít o konzoli příští generace, ale levnější variantu Xbox One.

Před deseti lety by nám představa bezdiskové herní konzole připadala přitažená za vlasy. Pro mnoho hráčů však může být příliš brzy ještě dnes – to závisí na internetové infrastruktuře v daném regionu.

Tak či onak Microsoft údajně v příští verzi Xboxu One plánuje diskovou jednotku odstranit, hlásí důvěryhodné zdroje. Aktuální Xbox One S stojí asi 299 dolarů, chystaná bezdisková konzole by podle citované zprávy měla stát méně než 200 dolarů.

Kromě toho prý Microsoft plánuje rozjet tzv. „disc-to-digital“ program, který by zákazníkům umožňoval výměnu fyzických kopií her za digitální kód, který by bylo možné si stáhnout z online obchodu Xbox One. Fyzické disky pak bude možné odnést k zapojeným maloobchodníkům.

Microsoft už dříve potvrdil, že pracuje na službě pro streamování her, jejíž veřejné testování by mělo začít v příštím roce. Zatím není jasné, zda spolu bezdisková konzole a streamovací služba nějak souvisí. Microsoft ovšem zdůraznil, že jeho streamovací služba bude spolupracovat i s jinými zařízeními, než jen s Xboxem.

Citovaná zpráva tvrdí, že bezdiskový a zatím nepojmenovaný Xbox One se na trh dostane v roce 2019 – a to možná už na jaře. Jde pouze o spekulaci, nicméně i kdyby novinka nikdy nespatřila světlo světa, už jen samotný fakt, že Microsoft něco takového zvažuje, naznačuje, že vážně zvažuje odklon od fyzických disků, což ovšem znamená také sbohem integrovaným schopnostem pro UHD Blu-ray.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře