Star Wars míří na VoD služby

vydáno 7. 4. 2015 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 7 komentářů

Tagy: Amazon, film, Google Filmy, iTunes, Star Wars, Video on Demand, VoD, Xbox Video. FiOS

Součástí kampaně komunikující sedmou epizodu Hvězdných válek jsou samozřejmě i všechny předchozí filmy, a tak není divu, že se neustále spekuluje o releasu původních verzí první trilogie. Ten se ještě nedávno zdál jako naprosto nereálný, dnešní tisková zpráva z útrob disneyovského velína však dává fanouškům jistou naději. Disney se totiž s 20th Century Fox dohodl na společném vydání všech šesti epizod Star Wars na video on demand službách. Podobný čin existoval ještě nedávno pouze v říši snů, neboť Disney sice vlastní značku Star Wars, práva na release na trhu domácího videa však mají v případě původní trilogie Foxové. A ti se jako známí škrti neradi dělí. V případě Star Wars jsou ale očividně ochotni udělat výjimku.

Star Wars

10. dubna tak vyjde epizoda první až šestá na video on demand službách Disney Movies Anywhere, Verizon FiOS, Xbox Video, VUDU, Amazon a hlavně iTunes a Google Play. Filmy bude možné koupit buď samostatně, nebo v kompletním „balení“ The Star Wars Digital Movie Collection. A aby vás Disney přinutil nakupovat digitální verze i přes to, že už filmy máte na DVD i Blu-ray, připálí ke každé epizodě dosud neviděné dokumenty. Pokud jste si tedy mysleli, že ona ultimátní kolekce dokumentů na Blu-ray, která měla reprezentovat všechny dostupné materiály, byla opravdu ultimátní … inu, to jste si opravdu jen mysleli. Kompletní seznam nových bonusových materiálů najdete tady.

Co se kvality týče, nečekejte samozřejmě žádné zázraky. VoD služby neposkytují kdovíjak skvělou kvalitu a Blu-ray i nadále zůstává referenčním zdrojem pro trh s domácím videem.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Star Wars míří na VoD služby

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 7. Duben 2015 - 18:52

Obrázek uživatele Michal Kubeček

„nakupovat digitální verze i přes to, že už filmy máte na DVD i Blu-ray“ – Ach jo, to je jak do dubu… Záznam na DVD a BD snad není digitální?

Re: Star Wars míří na VoD služby

Vložil Anonym (bez ověření), 7. Duben 2015 - 20:47

Obrázek uživatele Anonym

Pojem digitální kopie je zaběhnutý a používá se naprosto běžně. Chytat někoho takhle za slovo je vrchol demence

Re: Star Wars míří na VoD služby

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 8. Duben 2015 - 6:47

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Přesně tak, „digitální“ je dávno zavedený termín, který má svůj jasně daný význam. Je naprostý nesmysl ho použít k odlišení od něčeho, co je ve skutečnosti úplně stejně _digitální_ jako ten download. A je-li něco „vrchol demence“, tak leda váš útok na toho, kdo si dovolil na chybu upozornit.

Re: Star Wars míří na VoD služby

Vložil st39.6, 8. Duben 2015 - 9:05

Obrázek uživatele st39.6

A download není digitální? Od jejich příchodu se souborům ve VoD službách neříká jinak než digitální kopie, a to jak mezi laickou, tak odbornou veřejností. Filmům na fyzických nosičích se nijak podobně neříká, ačkoli je jejich podstata stejná. Tím tahle nesmyslná diskuze končí. Trollit si jděte někam jinam.

Re: Star Wars míří na VoD služby

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 8. Duben 2015 - 16:37

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Digitální je, ale stejně tak je digitální i DVD/BD, takže použít slovo „digitální“ k rozlišení mezi downloadem/streamem na jedné straně a DVD/BD na druhé je nesmysl.

Upozornění na chybu se dnes považuje za „trollení“? Kam ten svět spěje…

Re: Star Wars míří na VoD služby

Vložil st39.6, 8. Duben 2015 - 16:52

Obrázek uživatele st39.6

Není to nesmysl, je to v oboru běžně užívaná terminologie. Že se s tím není jeden člověk schopný smířit, je čistě jeho problém. Jděte napsat třeba Disneymu. ať „The Star Wars Digital Movie Collection“ přejmenuje na nevim co, a rovnou přidejte do štítku BDA, SMPTE, EBU a já nevim koho. Jakýkoli váš další příspěvěk na toto téma tady každopádně mažu.

Re: Star Wars míří na VoD služby

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 8. Duben 2015 - 17:21

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Že by tento web opravdu upadl tak hluboko, aby se lidem mazaly slušné a věcné příspěvky jen proto, že se nějakého admina dotklo, že si s ním někdo dovolí nesouhlasit? Prozatím budu doufat, že tahle výhrůžka byla jen projevem nějakého náhlého zatmění mysli a že na ni nedojde. Jestli ne, bylo by to sice hodně smutné, ale i s tím by se dalo žít, je dost jiných webů, jejichž správci mají soudnost a nezneužívají svá práva takhle ubohým způsobem.