Steve Wozniak kritizuje Apple za chybějící jack na sluchátka

vydáno 29. 8. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: 3, 5mm jack, Apple, iPhone 7, Steve Wozniak, zdířka na sluchátka

Steve Wozniak, muž, který společně se Stevem Jobsem založil společnost Apple, kritizuje svou „mateřskou“ firmu za vynechání 3,5mm sluchátkové zdířky u iPhonů naplánovaných na září.

Oznámil to na webu Australian Financial Review s tím, že vynechání „jacku“ podle něj „naštve dost lidí.“ Má na mysli zejména ty, kteří si v poslední době zakoupili nějaká slušná sluchátka s klasickým kabelem, která jim v kombinaci s iPhonem 7 nebo iPhonem 7 Plus budou k ničemu. Pokud si tedy nezakoupí redukci na Lightning port (zbytečný výdaj i věc na tahání po městě navíc, která se ještě ke všemu může jednoduše ztratit) nebo nevyužijí Bluetooth.

Společnosti jako Motorola (Moto Z) nebo Oppo (R5) už k vynechání standardní zdířky přistoupily dříve, což se však s velkým nadšením uživatelů nesetkalo.

Wozniak, toho času Chief Scientist ve společnosti Fusion-io, tvrdí, že nesnáší bezdrátové připojení. Třeba v autě totiž může porovnat pouštění „kabelové“ hudby s hudbou přes Bluetooth, ta druhá však podle něj zní více ploše. Důvodem je příliš nízká šířka pásma a kvalita přehrávaného zvuku u bezdrátové technologie, na níž by se podle něj muselo ještě zapracovat, aby šlo Bluetooth srovnávat se „starým dobrým“ jackem.

Zdroj: Australian Financial Review

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře