Stolní HD DVD přehrávače pokořily statisícovou hranici prodeje

vydáno 18. 4. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: Blu-ray, HD DVD, HD DVD Promotion group, PlayStation 3, přehrávač, prodej, PS3, Sony, Toshiba, válka formátů, Xbox 360

HD DVD logo

Podle včerejšího prohlášení HD DVD Promotion Group spotřebitelé v Americe od loňského uvedení HD DVD formátu na trh už více než 100000 stolních HD DVD přehrávačů. Do celkového počtu nejsou započítány HD DVD mechaniky pro PC ani pro herní konzoly Xbox 360. HD DVD se tak stal prvním formátem vysokého rozlišení, který tuto zejména psychologickou hranici překonal.

Blu-ray přehrávačů je sice ve světě podstatně víc, ale to jen díky letošnímu raketovému startu herní konzole Sony PlayStation 3, která umí přehrávat Blu-ray filmy a jejíž prodeje se do celkového počtu Blu-ray přehrávačů započítávají.

Pro spotřebitele je rozhodující cena. Stolní HD DVD přehrávače stojí okolo $600, což je zhruba polovina ceny většiny dosud uvedených Blu-ray přehrávačů. Toshiba letos v dubnu zlevnila svůj „nejobyčejnější“ HD DVD přehrávač na $500 a čínští výrobci se letos hodlají pustit do výroby ještě levnějších HD DVD přehrávačů.

Nejlevnějším Blu-ray přehrávačem je v současnosti právě herní konzole PlayStation 3, její cena je díky dotacím ze strany Sony také zhruba $600. Sony plánuje v létě tohoto roku uvést regulerní stolní Blu-ray přehrávač, jehož cena se bude blížit levnějším konkurenčním HD DVD přehrávačům.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře