Studio Disney připravuje na rok 2008 čtyři vysoce vybavené Blu-ray tituly

vydáno 24. 8. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Java, BD-Live, Blu-ray, Disney, film, Finding Nemo, National Treasure, Picture-in-Picture, Pinocchio, Sleeping Beauty, Snow White, The Chronicles of Narnia, Walt Disney Studios

Finding Nemo

Společnost Walt Disney Studios Home Entertainment zveřejnila seznam čtyř Blu-ray titulů, připravovaných na rok 2008. Prvním z nich bude film The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe, který se objeví na jaře a bude prvním Disneyho titulem, využívajícím Picture-in-Picture funkce nových Blu-ray přehrávačů. V létě 2008 pak bude následovat National Treasure, který bude opět jako první z nabídky studia Disney využívat možnost přístupu přehrávače na internet. Nakonec přijdou dvě podzimní lahůdky: Finding Nemo a klasika všech animovaných klasik – Sleeping Beauty.

Film The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe měl původně vyjít už letos na podzim, byl ale odložen kvůli nedostatečné podpory standardu BD-Java Profile 1.1 ze strany stávajících přehrávačů. Tento standard umožňuje mimo jiné právě pokročilé Picture-in-Picture funkce (obraz v obraze), které byly dosud k vidění pouze u HD DVD disků. Všechny Blu-ray přehrávače, které přijdou na letošní vánoční trh, budou muset tento standard splňovat. Ostatně animák Finding Nemo studia Pixar s Picture-in-Picture kompatibilním přehrávačem také počítá a bude tímto způsobem nabízet množství bonusů.

National Treasure bude prvním Disneyho Blu-ray titulem, který umožní divákovi připojit se pomocí přehrávače na internet a stáhnout si bonusový obsah nebo hrát hry s ostatními diváky. Tato technologie se nazývá BD-Live a bude jí vybaven také čtvrtý ohlášený titul, Sleeping Beauty.

Sleeping Beauty

Sleeping Beauty se objeví v takzvané „Platinum“ edici. Bob Chapek, prezident společnosti Walt Disney Studios Home Entertainment, k tomu řekl:

„Platinum tituly jsou korunními klenoty Disneyho studií a my je na žádném formátu nevydáváme jen tak. Vyspělá Blu-ray technologie nám dovolí pozvednout kvality těchto filmů do nových výšin, plně využít větší objem média a přidat interaktivní schopnosti pro ještě úžasnější divácké zážitky.“

Jinými slovy – vydání Disneyho nadčasové klasiky Sleeping Beauty představuje pro Blu-ray technologii zásadní milník. Platinum tituly nebyly na žádném formátu vydány dříve, než příslušná technologie dosáhla potřebného stupně technické dokonalosti a zejména než se prokázala potřebná kupní síla zájemců o tuto technologii. Dá se tedyočekávat, že Sleeping Beauty na Blu-ray bude mít na celý trh podobný dopad, jako Pinocchio na VHS a Snow White na DVD.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře