Světozor, Oko, Royal i Scala lákají na 4. Festival íránských filmů

vydáno 3. 1. 2015 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova, Ze světa

Tagy: Bio Oko, Brno, Festival íránského filmu, Kino Světozor, Praha, Royal, Sama nocí tmou, Scala

Festival íránských filmů

O tom, že Írán není jen ekvivalentem pro ropu, kvalitní granátová jablka ve Vaší oblíbené samoobsluze nebo oscarovku Rozchod Nadera a Simin, se budete už příští týden moci přesvědčit na 4. ročníku Festivalu íránských filmů. Ten se bude ve dnech od 7. do 11. ledna konat v Praze, a to ve Světozoru, Bio OKO a multifunkčním prostoru Royal na Vinohradech. Poprvé se po pražské štaci také ve dnech od 13. do 15. ledna přesune do Brna, konkrétně do univerzitního kina Scala.

Festival v soutěži nabídne 7 celovečerních hraných filmů (Sama nocí tmou, Jako sen, Pod vrstvami líčidel, Sníh, Rybka a kočka, Já že se zlobím?!, Proti pravidlům) a 6 v sekci filmů dokumentárních (Přestupní stanice, Paměti na zlé časy, Obviňují a zapalují, Řidič a jeho liška, Dům v mlze, Tehdy zakrákala vrána naposled). Mimo soutěž se pak představí 2 celovečerní filmy (Ulita, Poslední krok) a 5 krátkometrážních (Takový normální den, Na kole, Skrytá armáda, Duet, Neznámý). Zahajovacím filmem festivalu je již teď kritiky ceněný snímek Sama nocí tmou (A Girl Walks Home Alone at Night), celovečerní debut íránsko-americké režisérky, scenáristky, producentky a herečky Any Lily Amírpúr, která ho sama popisuje jako „íránský upíří spaghetti western“.

Kromě běžných filmových projekcí 4. ročník Festivalu íránských filmů nabídne též doprovodný program v podobě Večera hudby a filmu. Ten se uskuteční 8. ledna od 19:30 v Royalu, nabídne koncert íránského hudebníka Šahába Tolouie a od 21 hodin projekci filmu Poslední krok, kterou osobně uvede režisér Alí Mosaffá.

Vstupenky na jednotlivá představení stojí 110 korun, na Večer hudby a filmu 250 korun. Další informace o festivalu a podrobný program najdete na oficiálním webu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře